středa 8. května 2024

Vacek jde do druhého domova

Český cyklista podepsal smlouvu ve Španělsku.

profimedia-0775428988.jpg

Karel Vacek slaví druhé místo na Giru.
Zdroj: Profimedia

  • Karel Vacek slaví druhé místo na Giru.
  • Zdroj: Profimedia

Úspěch, i když tentokrát ne přímo na kole, zaznamenal Karel Vacek. Podepsal roční smlouvu se španělským týmem Burgos BH.

Nejde do neznámého prostředí. V posledních třech letech tráví většinu času na jižním pobřeží Španělska. Bydlí v malé obci Playa Granada. A právě do těchto končin v srpnu zavítá Vuelta a España, konkrétně její devátá etapa.

„Na těch silnicích trénuju každý den,“ říká třiadvacetiletý cyklista a doufá. Jednak, že se jeho nový tým na Vueltu dostane, a jednak, že coby vrchař, který to loni dotáhl na druhé místo v horské etapě Gira d’Italia, bude v nominaci.

„Myslím, že Burgos BH je tým přesně pro mě, protože se účastní spousty hodně těžkých závodů,“ hlásí starší bratr Matthiase Vacka závodícího za Lidl-Trek.

Hned na úvod si Karel střihne trojboj ne moc daleko svého přechodného bydliště. V sobotu ho čeká Vuelta a Murcia, v neděli Clásica de Almería a v pondělí Clásica de Jaén.

„Je v optimální formě. Přesvědčili jsme se o tom díky různým testům, které u nás podstoupil,“ ujišťuje technický ředitel týmu David Cantera.

Autor: Jakub Holý

Související

cyklista
Domácí

Na silnících loni zemřelo 39 cyklistů. Většina neměla přilbu

cyklostezka Bolevák
Domácí

Plzeň vybuduje nové cyklostezky a zavede sčítání cyklistů

BrychtaJan_RKCA_CSC_juniorska_repezentace_Mallorca_20240312_081453_D4C_1402-768x511.jpg
Ostatní

Juniorští reprezentanti se vybarvili

Sdílená kola
Domácí

Královéhradecký kraj podporuje sdílená kola ve městech