Hertl na šampionát nepřijede, Kämpf prošel prohlídkou

Tomáš Hertl český hokejový tým na domácím mistrovství světa neposílí. David Kämpf prošel zdravotní prohlídkou a k týmu se připojí ve čtvrtek.

Tomáš Hertl na šampionát nepřijede.

Tomáš Hertl na šampionát nepřijede.
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Hertl na šampionát nepřijede.
  • Zdroj: Profimedia

Generální manažer Petr Nedvěd oznámil na úterním tréninku národního mužstva, že se Tomáš Hertl k české reprezentaci nepřipojí. Zámořský klub Vegas Golden Knights českého forvarda neuvolní.

„Tomáš je pro Vegas investicí na dalších šest let. Odehrál sice play off a hrál něco kolem dvaceti minut, měl velkou porci na ledě, ale to koleno není stoprocentní. A já jsem tak nějak tušil, že k tomuhle dojde, že klub se k tomu postaví záporně a nebude chtít, aby hrál na mistrovství světa," sdělil generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

K české reprezentaci se naopak připojí David Kämpf z Toronta. Devětadvacetiletý útočník přiletí do Prahy ve středu, k týmu by se měl připojit na čtvrteční trénink.

„V Torontu prošel zdravotní prohlídkou i výstupními pohovory a je na cestě. S největší pravděpodobností by měl být ve středu odpoledne v Praze," potvrdil opět Petr Nedvěd.

Související

Michal Kovařčík na Betano Hockey Games
Hokej MS v hokeji 2024

U hokejového týmu končí Kovařčík

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

profimedia-0872272855
Krimi

Padělatele hokejových vstupenek chytli. Peníze z jejich prodeje prosázel

Češi po dvanácti letech naplno bodovali s Dány.
Hokej MS v hokeji 2024

Gólovou přestřelku s Dány naši hokejisté zvládli na výbornou