FIlippi je hokejistou sezony, na reprezentaci to nestačí

Hokejistou sezony Tipsport extraligy ledního hokeje se stal liberecký Tomáš Filippi. Nejlepším trenérem je opět třinecký Moták.

Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony

Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Tomáš Filippi odehrál nejlepší sezonu v životě. V základní části extraligy sehrál 52 zápasů, ve kterých zaznamenal 62 kanadských bodů (25 gólů a 37 asistencí) a stal se nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Skvělé výkony v letošním ročníku mu vynesly na slavnostním galavečeru označení nejlepšího hokejisty sezony.

„O vítězi rozhodovali samotní hráči, takže si toho nesmírně vážím. Děkuji všem, kteří mi dali hlas, zřejmě mám dobré kamarády. Toto je určitě jedno z největších ocenění, které jsem v kariéře dostal,“ řekl Filippi na slavnostním vyhlášení.

Liberecký forvard sice odehrál životní sezonu a stal se nejproduktivnějším hráčem extraligy, do sestavy české reprezentace na domácí šampionát se ale nevešel. Z oceněných hráčů se na mistrovství světa podívá jen litvínovský Ondřej Kaše, který byl oceněn jako nejlepší hráč utkání.

Z týmu Bílých Tygrů získal ocenění i Jakub Rychlovský, který se stal s 26 góly nejlepším střelcem sezony a Daniel Král jako nejlepší nováček.

Pozadu nezůstali ani Oceláři, kteří získali hned šest cen včetně ocenění za vítěze Tipsport extraligy. Třinecký trenér Zdeněk Moták obhájil trenéra sezony.

Související

Čeští hokejisté zdolali Rakousko.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi smetli nevyzpytatelné Rakušany a mají jistotu čtvrtfinále

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Češi mají na MS výhodu domácího prostředí.
Hokej MS v hokeji 2024

České hokejisty čekají na úvod MS nevyzpytatelní Finové

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně