Český hokej má novou síň slávy, Haškova výstroj v ní nechybí

Hokejový svaz představil novou Síň slávy českého hokeje. Otevřel ji v pražské ulici Nekázanka tři dny před začátkem domácího mistrovství světa.

Hokejový svaz otevřel novou Síň slávy Českého hokeje.

Hokejový svaz otevřel novou Síň slávy Českého hokeje.
Zdroj: Český hokej

  • Hokejový svaz otevřel novou Síň slávy Českého hokeje.
  • Zdroj: Český hokej

Téměř rok po rozpačitě komunikovaném uzavření Síně slávy českého hokeje byla slavnostně představena její nová podoba. Moderní prostory v pražské ulici Nekázanka zpřístupnil hokejový svaz pouhé tři dny před začátkem domácího mistrovství světa.

Slavnostního otevření se účastnila řada hokejových osobností včetně brankáře Dominika Haška, jenž pro expozici poskytl také svou výstroj. Mnozí fanoušci si však stále pamatují, jak ji téměř před rokem odvážel na poslední chvíli z původní Síně slávy v nákupním košíku.

„Nová Síň slávy je luxusní, bez debat. Svět šel dopředu a na nové síni slávy je to vidět. Je tady hodně předmětů, které se budou obměňovat, to také vidím jako plus,“ řekl Dominik Hašek při slavnostním otevření.

Kamennou Síň slávy fandové najdou v samotném centru Prahy, kousek od Václavského náměstí. Oslovit by tam měla i turisty.

„Přesunutím Síně slávy se nám podařilo jak významně snížit provozní náklady, tak nabídnout sportovním fanouškům dostupnější a reprezentativnější lokalitu. Slibujeme si od toho zejména zvýšení návštěvnosti, a to nejen ze strany českých hokejových nadšenců, ale také zahraničních návštěvníků našeho hlavního města," uvedl manažer Síně slávy českého hokeje Bedřich Ščerban

Expozice v centru Prahy je rozdělena na tři části. První je tzv. chrám, ve které návštěvníci najdou medailonky jednotlivých členů Síně slávy. Druhou částí je muzeum, které obsahuje artefakty reprezentující největší skvosty a milníky českého a československého hokeje. Poslední část je pak expozice multimediální, která připomíná nejslavnější události v historii českého a československého hokeje a nabízí také spoustu edukativního obsahu.

Nedílnou součástí je také digitální verze Síně slávy, kterou si mohou zájemci už teď prohlédnout na tomto odkazu: sinslavy.ceskyhokej.cz

Autor: Ota Černý

Související

Češi po dvanácti letech naplno bodovali s Dány.
Hokej MS v hokeji 2024

Gólovou přestřelku s Dány naši hokejisté zvládli na výbornou

Gól Matěje Stránského stačil jen na bod.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi na Švýcary nestačili, znovu rozhodovaly nájezdy

Trenér Radim Rulík a generální manažer Petr Nedvěd.
Hokej MS v hokeji 2024

Rulík oznámil nominaci na domácí šampionát

Češi podlehli Finsku.
Hokej

Češi týden před začátkem MS podlehli Finsku