pondělí 29. dubna 2024

Třinec dokonal obrat, Sparta smutní

Třinec rozhodl semifinálovou sérii play-off ve čtvrtém nastavení sedmého zápasu. Sparta promarnila vedení 3:0 na zápasy.

Třinec si zahraje finále play-off TELH.

Třinec si zahraje finále play-off TELH.
Zdroj: Beranek / CNC / Profimedia

  • Třinec si zahraje finále play-off TELH.
  • Zdroj: Beranek / CNC / Profimedia

Neuvěřitelný příběh přinesla semifinálové série play-off mezi Spartou a Třincem. Sparta totiž vedla už 3:0 na zápasy a chybělo jí jediné vítězství k postupu do finále. To si ale nakonec s Pardubicemi zahraje Třinec, který se dvakrát zachránil doslova v poslední vteřině.

Sparta v sobotu přivítala Třinec k sedmému a rozhodujícími utkání semifinálové série play-off hokejové extraligy. Domácí začali dobře, když už v páté minutě zásluhou Krejčíka vedli. Tantýž hráč jim vrátil vedení i na začátku druhé třetiny, když využil přesilové hry.

Zlom utkání ale přišel až v závěru posledního dějství. Vojtěch Mozík šel dvě minuty před koncem za podražení na trestnou lavici, na což hosté reagovali hrou bez brankáře. A při hře šest na čtyři Třinečtí dosáhli svého, Marko Daňo totiž 55 vteřin před koncem znovu srovnal a vynutil si prodloužení.

Prodloužení nakonec vyprodaná O2 Arena viděla hned tři a teprve na začátku čtvrtého rozhodl zápas a tím i celou sérii Miloš Roman. Sparta tak neuvěřitelně promarnila trojzápasové vedení a finále si s Pardubicemi zahrají Oceláři Třinec.

„Zápas byl vyrovnaný, kvalitní. I čtvrtá třetina byla výborná, co se týče pohybu. Pak samozřejmě hráčům začaly docházet síly, ale byl to dál takticky vedený boj. Z únavy krystalizovaly drobné chyby, obě mužstva měla v prodloužení vyložené šance, pro nás je ale důležité, že poslední gól jsme vstřelili my. Radujeme se,“ hodnotil trenér vítězů Zdeněk Moták.

Trenér Sparty Pavel Gross soupeři sportovně pogratuloval a poděkoval celému svému týmu: „Chtěl bych popřát Třinci gratulaci k finále po parádní sérii. Nebylo to na sedm, ale na skoro devět zápasu. Já bych chtěl poděkovat mančaftu za sezonu, kterou jsme odehráli. Z práce jsem měl radost, kluci se vyvíjeli dobře. Závěr nám nevyšel, ale přesto děkuji i lidem z realizačního týmu, kteří se v novinách neobjeví, ale jsou důležití.“

Autor: Ota Černý

Související

K play off patří potyčky.
Hokej Tipsport ELH

O extraligovém titulu se rozhodne v neděli v Pardubicích

Třinečtí hráči
Hokej Tipsport ELH

Gól vteřinu před koncem a rozhodne sedmý zápas

Michal Řepík
Hokej Tipsport ELH

Sparťanský kapitán dostal dvouzápasový trest

Hráči Sparty se radují z výhry
Hokej Tipsport ELH

Sparta má postupový mečbol