sobota 11. května 2024

Gól vteřinu před koncem a rozhodne sedmý zápas

Oceláři dokázali nemožné. Skórovali vteřinu před koncem a v prodloužení rozhodli o svém vítězství. Stav série je nerozhodný 3:3.

Třinečtí hráči

Třinečtí hráči
Zdroj: Profimedia

  • Třinečtí hráči
  • Zdroj: Profimedia

První třetinu hrály oba týmy opatrný hokej. Sparťan Kousal, ani Ocelář Dravecký svou šanci neproměnil a do druhé třetiny se šlo za stavu 0:0. Ve druhé dvacetiminutovce byla aktivnější Sparta, ale branky jsme se opět nedočkali.

Sparta naskočila do závěrečné třetiny jako vítr. Pražané využili zaváhání třineckých hráčů a při situaci dva na jednoho Ondřej Najman mířil nad Kacetlovo lapačku, 0:1. Třinec se rozhodl ke hře bez gólmana minut a půl před koncem. Už se zdálo, že Sparta své vedení udrží a uvidíme ji ve finále s Pardubicemi, to by ale nesměl být na ledě Daniel Voženílek. Třinecká opora dostala puk za brankovou čáru nahozením zpoza branky. Vteřinu před koncem poslal Voženílek zápas do prodloužení a Třinec udržel ve hře o finále.

V prodloužení navázal na Voženílka David Cienciala, který tečoval puk do sparťanské branky. O postupujícím do finále rozhodne sedmý zápas.

„Je to super, jsme moc rádi, že se povedlo srovnat. Je to velice těžká série, kterou rozhodne sedmý zápas. Co víc si přát. Tyto momenty jsou na hokeji krásné, je to strašně nevyzpytatelné. Tři vteřiny před koncem vedete a nakonec prohrajete. Proto ten hokej všichni hrajeme a milujeme ho,“ sdělil autor vyrovnávací branky Voženílek.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC SPARTA PRAHA 2:1 po prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 60. Voženílek (Cienciala, Nestrašil), 70. Cienciala (Adámek, Hudáček) – 41. O. Najman (P. Kousal)

Zdroj: hcocelari.cz

Související

Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony
Hokej Tipsport ELH

FIlippi je hokejistou sezony, na reprezentaci to nestačí

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil

Petr Kváča v dresu Rögle
Hokej Tipsport ELH

Kváča se vrací k Tygrům