úterý 7. května 2024

O extraligovém titulu se rozhodne v neděli v Pardubicích

Hokejisté Třince dokázali na domácím ledě porazit Pardubice 4:1 a srovnat tak finálovou sérii play off.

K play off patří potyčky.

K play off patří potyčky.
Zdroj: Profimedia

  • K play off patří potyčky.
  • Zdroj: Profimedia

V šestém zápase finálové série play-off museli Třinečtí Oceláři zvítězit, aby si vynutili rozhodující sedmé utkání na ledě soupeře.

K tomu je v první třetině přiblížil Martin Růžička, který si připsal první trefu v letošním play off. O dvě minuty později pak zvyšoval vedení domácích Hrehorčák. Druhá třetina se nesla ve znamení četných vyloučení, zejména na straně Pardubic. Jednoho z nich využil kapitán Třince Petr Vrána a poslal obhájce titulu do tříbrankového vedení.

Na začátku posledního dějství byli diváci ve WERK Arény svědky hromadné potyčky, za niž byli dvouminutovým trestem oceněni dva hráči z každého týmu. Po té se dostali více do hry také hosté, ale Kousalův gól z 56. minuty už nemohl nic změnit. Výhru Třince pak ještě do prázdné branky pečetil střelec vítězného gólu Hrehorčák.

„Věděli jsme, že ať to dopadne jakkoli, je to náš poslední zápas doma. Chtěli jsme se s fanoušky rozloučit skvělým výkonem, což se povedlo. Byli jsme aktivní, měli jsme spoustu gólových šancí. Proměnili jsme zlomek, ale nemuselo nám to vadit. Jedeme k sedmému zápasu do Pardubic, kde si to rozdáme o mistrovský titul,“ řekl trenér Ocelářů Zdeněk Moták.

Trenér Pardubice Marek Zadina viděl příčinu porážky v prvních dvou třetinách: „První dvě třetiny nám nevyšly, z naší strany to nebyl dobrý výkon. Až třetí třetina byla dobrá, tam jsme hráli hokej, jaký jsme si představovali. Globálně se nám zápas moc nepovedl. Je srovnáno na 3:3. Play off, nahoru dolů. Jedeme domů, připravíme se,“ vyhlížel Zadina rozhodující duel, v němž bude mít výhodu domácího prostředí.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Martin Růžička (Voženílek, Helewka), 16. Hrehorčák (Čacho, Dravecký), 30. P. Vrána (Cienciala, Kundrátek), 59. Hrehorčák – 57. R. Kousal (Čerešňák, A. Musil)

Střely na branku: 24:30. Střely mimo: 11:18. Zblokované střely: 11:22. Hity: 11:7. Vhazování: 23:37. Stav série: 3:3.

Autor: Ota Černý

Související

Vladimír Országh
Hokej Tipsport ELH

Trenér Országh se loučí s Třincem

Marek Zadina na pardubické střídačce
Hokej

Trenér Zadina zaplatí tučnou pokutu

Třinec si zahraje finále play-off TELH.
Hokej Tipsport ELH

Třinec dokonal obrat, Sparta smutní

Třinečtí hráči
Hokej Tipsport ELH

Gól vteřinu před koncem a rozhodne sedmý zápas