neděle 12. května 2024

Sparta má postupový mečbol

Sparta vyhrála i třetí semifinálové utkání s Třincem a už v neděli může slavit finále.

Hráči Sparty se radují z výhry

Hráči Sparty se radují z výhry
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty se radují z výhry
  • Zdroj: Profimedia

V první třetině padl jediný gól, o který se postaral v 6. minutě Jan Buchtele. Oceláři mohli vyrovnat během dvou přesilových her, ale početní výhody nevyužili.

Na začátku druhé třetiny srazil Michal Kempný třineckého Patrika Hrehorčáka, který zůstal otřesený ležet na ledě. Třinecký hokejista se za pomoci fyzioterapeuta dostal na střídačku a Kempný vyfasoval za vražení na mantinel pět minut plus trest do konce zápasu. Třinec dokázal vstřelit v početní výhodě gól. David Cienciala dorazil kotouč ve 24. minutě za Kovářova záda a srovnal na 1:1. Sparta odpověděla o dvanáct minut později také během přesilové hry. Michal Řepík tvrdou střelou překonal gólmana Kacetla, 1:2.

V poslední třetině skóroval Třinec tři minuty před závěrečnou sirénou a poslal utkání do prodloužení. V tom rozhodla Sparta opět v početní výhodě. Jakub Krejčík ve 75. minutě rozesmutnil třinecké fanoušky, když prostřelil Kacetla ranou od modré čáry.

Sparta vede sérii 3:0 a už v neděli se může radovat z postupu do finále. V tom jí budou chtít zabránit Oceláři, kterým nezbývá nic jiného než vyhrát.

„Strašně těžké utkání. Nemůžeme říct, že jsme byli lepším týmem. Třinec hrál výborně, občas jsme měli opravdu namále a kolem branky to občas hořelo. Kovy, beci a všichni padali po hubách, snažili se co nejvíc blokovat a znepříjemnit jim to. Jsem rád, že se nám přesilovky povedly, protože nám pomohly k vítězství. V playoff nám zatím moc nešly. Pomohli jsme si v pravý čas,“ okomentoval zápas na klubovém webu Michal Řepík.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:3 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Cienciala (Helewka, Daňo), 57. Kundrátek (Hrehorčák, Čacho) – 6. Buchtele (Lajunen, Mikliš), 36. Řepík (Chlapík, Moravčík), 75. Krejčík (P. Kousal, Hrabík)

Zdroj: hcsparta.cz

Související

Beránek, MS Praha Norskoprofimedia-0872075517.jpg
Hokej MS Praha

Nejdřív trápení, nakonec Češi houževnaté Nory v euforické atmosféře udolali

Hráči Švédska zvítězili nad USA
Hokej MS v hokeji 2024

Švédsko v souboji hokejových velikánů porazilo USA

Česká reprezentace na tréninku před šampionátem
Hokej MS v hokeji 2024

Začíná hokejový šampionát, přinášíme program českého týmu

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně