čtvrtek 16. května 2024

Po dvaceti letech konec. Cornet se rozloučí doma

Francouzská tenistka Alize Cornet, která drží rekord v nepřetržitě odehraných grandslamech v řadě, oznámila ve čtyřiatřiceti letech konec kariéry.

Alize Cornet.

Alize Cornet.
Zdroj: Facebook

  • Alize Cornet.
  • Zdroj: Facebook

V roce 2005 debutovala na pařížské antuce ve slavném areálu Rolanda Garrose coby patnáctiletá teenagerka, od Australian Open 2007 nechyběla na jediném turnaji velké čtyřky. Francouzka Alize Cornet odehrála osmašedesát grandslamů v řadě a symbolicky se rozloučí s úspěšnou kariérou kde jinde než v Paříži. Se svým úmyslem se svěřila televizní stanici CANAL+.

Za měsíc budu hrát své poslední Roland Garros a následně okamžitě ukončím kariéru,“ uvedla Cornet. „Prostě cítím, že je čas, abych se s tenisem rozloučila," dodala bývalá jedenáctá hráčka světa, která se ale v poslední době trápila a v posledních týdnech prohrála osm utkání za sebou. Vypadla také z elitní stovky.

Během bohaté kariéry vyhrála celkem šest trofejí, roce 2019 byla také členkou francouzského týmu, který dokráčel k titulu ve Fed Cupu. Na profesionálním okruhu odehrála k poslednímu dubnu celkem 1028 zápasů a vydělala zhruba 234 milionů korun.

Autor: mš

Související

Michal Kadlec.
Fotbal

Konec legendy. Michal Kadlec se rozloučil s fotbalem

Novak Djokovič.
Tenis

Djokovič dostal výprask, po zápase musel na vyšetření

Camila Giorgi.
Tenis

Odchod v tichosti. Italka Giorgi překvapivě ukončila kariéru

Kylie Mckenzie.
Tenis

Za zneužití koučem vysoudila tenistka devět milionů dolarů