čtvrtek 9. května 2024

Souček se Schickem nadělovali v Evropské lize

V pátém kole skupinové fáze Evropské ligy se znovu prosadil Tomáš Souček z West Hamu a trefil se i navrátilec do sestavy Leverkusenu Patrik Schick.

Tomáš Souček vstřelil vítězný gól

Tomáš Souček vstřelil vítězný gól
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Souček vstřelil vítězný gól
  • Zdroj: Profimedia

Čechům se v pátém kole evropských pohárů dařilo. Nejenže si vítězství připsaly všechny tři české týmy v Evropské, potažmo Evropské konferenční lize, ale prosadili se i dva naši legionáři.

TSC - West Ham 0:1

Utkání mezi srbským týmem TSC a anglickým West Hamem mělo jasného favorita. Jenže Kladiváři dlouho nemohli najít recept na soustředěnou obranu domácích.

Od nečekané bodové ztráty zachránil nakonec svůj tým až Tomáš Souček. Ten potvrdil fantastickou formu, v 89. minutě si naběhl na centr Corneta a spolehlivě uklidil míč do brány. Jedinou brankou tak duel rozhodl. Navíc si připsal už pátou trefu v pěti soutěžních utkáních.

Häcken – Bayer Leverkusen 0:2

Sérii 14 výher v řadě prodloužili zápasem Evropské ligy fotbalisté Leverkusenu a byl u toho i český kanonýr Patrik Schick. Ten se po zranění postupně vrací do sestavy týmu vedoucího bundesligu a zdá se, že dávat góly nezapomněl.

Do utkání na hřišti švédského Häckenu naskočil Schick až ve druhé půli, kdy Leverkusen vedl 1:0 díky trefě Boniface ze 14. minuty. Schickova chvíle přišla zhruba po deseti minutách na hřišti, když nasměroval do sítě centr Stanišiče a pečetil tak 14. soutěžní výhru Leverkusenu v řadě. Skvělé utkání v bráně Bayeru odehrál třiadvacetiletý Matěj Kovář a 79 minut ve středu hřiště odběhal třetí Čech v barvách Leverkusenu Adam Hložek.

Autor: Ota Černý

Související

David Moyes se loučí s West Hamem.
Fotbal Premier League

Trenér Moyes končí ve West Hamu

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo

Lukáš Hradecký.
Fotbal

Brankář to určitě nevyhrál, ku***. Opora Leverkusenu v bizarním rozhovoru perlila

Čeští fotbalisté slaví gól.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Reprezentační navrátilec Barák sestřelil Norsko