Trenér Moyes končí ve West Hamu

Fotbalový klub West Ham United oznámil, že na jeho lavičce po sezóně skončí trenér David Moyes.

David Moyes se loučí s West Hamem.

David Moyes se loučí s West Hamem.
Zdroj: Profimedia

  • David Moyes se loučí s West Hamem.
  • Zdroj: Profimedia

Po čtyřech a půl letech na lavičce londýnského West Hamu United končí trenér David Moyes. Aktuálně devátý tým Premier League to oznámil na svém webu.

Změna trenéra se dotkne i dvou českých reprezentantů ve službách West Hamu Tomáše Součka a Vladimíra Coufala. Byl to právě Moyes, kdo je do týmu z pražské Slávie přivedl a zejména ze Součka udělal jednoho z nejvýraznějších hráčů posledních sezon.

Jedenašedesátiletý skotský trenér se během svého působení ve West Hamu postaral o dvě umístění mezi nejlepšími sedmi týmy Premier League a loni s klubem oslavil vítězství v Evropské konferenční lize. V aktuální sezoně se mu ale příliš nedaří a zřejmě proto mu klub po konci sezony neprodlouží smlouvu.

„David byl absolutním profesionálem, se kterým jsme spolupracovali, a odchází s naším největším respektem a přáním všeho dobrého - za služby, které West Hamu United poskytl, si zaslouží nejvyšší úctu a přejeme mu mnoho úspěchů do budoucna,“ uvedl pro klubový web jeden ze šéfů West Hamu David Sullivan.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčům za jejich podporu a všechny úspěchy, kterých dosáhli, za poslední čtyři a půl roku. Spolupráci se všemi ve West Hamu jsem si opravdu užíval a rád bych poděkoval představenstvu za to, že mi dalo příležitost vést tento skvělý klub. Svému nástupci přeji do budoucna jen to nejlepší,“ komentoval svůj konec David Moyes.

Výběrové řízení na nového trenéra je již v běhu.

Autor: Ota Černý

Související

Pep Guerdiola s Manchesterem City obhajuje titul.
Fotbal Premier League

Premier League vrcholí, o vítězi může rozhodnout i Souček s Coufalem

Loučí se Vladimír Coufal s West Hamem?
Fotbal Premier League

Díky za všechno, Kladiváři. Končí Coufal ve West Hamu?

Čas Luboše Kozla v Liberci se naplnil.
Fotbal Fortuna Liga

Další změny v Liberci, trenér Kozel končí

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo