pondělí 20. května 2024

Prokletí trvá. Zase bez trofeje

Harry Kane týmovou trofej (zatím) nezíská, jeho Bayern vypadl s Realem

Harry Kane.

Harry Kane.
Zdroj: Facebook

  • Harry Kane.
  • Zdroj: Facebook

Gólostroj, několikanásobný nejlepší střelec Premier League. Za Tottenham vsítil v deseti ligových sezónách více než 200 branek, díky jeho gólům Anglie postupuje na evropské i světové šampionáty. Experti tvrdí, že má skvělý vliv na mužstvo a naopak nemá zjevnou slabinu. Jednu však přece jen evidentně má.

Čarostřelec Harry Kane v lehce nadprůměrném Totenhamu léta marně vyhlížel titul, dvakrát prohrál finále poháru a na jaře 2019 neuspěl ani proti Liverpoolu v Lize mistrů. Hrdý Albion se na posledním Euru musel ve Wembley v penaltovém rozstřelu sklonit před Italy.

Prostě smolař, pecháček. Ani jedna jediná týmová trofej. A tak se před sezónou Harry vydal za jistotou, ze severního Londýna do Bayernu. Mnichovský gigant byl mašinou na zisk 12 titulů v Bundeslize v posledních 12 ročnících, za tu dobu dobyl dvakrát také Ligu mistrů. Takže tutovka.

A tak se dal Harry Kane zase do práce. V probíhajícím ročníku nastřílel neuvěřitelných 36 gólů, v Lize mistrů přidal osm zásahů. Marnost nad marnost, nestačilo. V lize Bayernu už dávno ulétl Bayer Leverkusen, v domácím poháru již také dávno vypadl a včera zhasla poslední klubová příležitost v Lize mistrů.

Na San Bernabeu měl v odvetě semifinále s Realem pár minut před koncem šanci, kterou obvykle proměňuje. Mohl navýšit vedení na 2:0 a tím nejspíš definitivně rozhodnout. Jenže trefil pouze boční síť. A pak Španělé v samotném závěru překlopili duel i dvojzápas na svoji stranu. Harrymu zbyly znovu jen oči pro pláč.

Kanonýr tak bude ještě vzhlížet k blížícímu se Euru, Anglie patří k největším favoritům na zisk trofeje. Ale věříte tomu?

Autor: Evžen Zavadil

Související

Josela dvěma góly zařídil výhru Realu.
Fotbal Liga mistrů

Real se popere o patnáctý trimuf v Lize mistrů

Mats Hummels rozhodl odvetu proti PSG.
Fotbal Liga mistrů

Dortmund je ve finále Ligy mistrů, soupeře pozná dnes

Kylian Mbappé se proti Dortmundu neprosadil.
Fotbal Liga mistrů

Mbappého PSG se vysněná trofej znovu vzdaluje

Vinícius Júnior si připsal dva góly.
Fotbal Liga mistrů

Real vybojoval v Mnichově remízu