sobota 27. dubna 2024

Reprezentační navrátilec Barák sestřelil Norsko

Čeští fotbalisté uspěli v přátelském utkání s Norskem. Gólem v 85. minutě rozhodl o výhře 2:1 Antonín Barák.

Čeští fotbalisté slaví gól.

Čeští fotbalisté slaví gól.
Zdroj: Profimedia

  • Čeští fotbalisté slaví gól.
  • Zdroj: Profimedia

První čtvrthodina přátelského fotbalového utkání mezi výběry Norska a Česka vyzněla jednoznačně ve prospěch domácích Norů. Čtyřčlenná obrana, kterou poslal do boje nový kouč českého nároďáku Ivan Hašek, měla totiž plné ruce práce a jen se štěstím se do Staňkovy brány netrefila největší hvězda na hřišti Erling Haaland.

Ve 20. minutě se nicméně prosadil jiný útočník Manchesteru City Oscar Bobb a potrestal tak laxní vstup Čechů do zápasu. Od té chvíle začali být nebezpeční i hosté. Nejprve Nylanda prověřil z dorážky Schick, ale ten ještě neuspěl. Ke slovu se tak dostal o chvíli později kapitán Tomáš Souček, jenž krásným centrem z pravé strany oslovil hned trojici krajanů připravených zakončit hlavičkou. K míči z nich měl nejblíže David Zima a usměrnil ho bezchybně, 1:1.

Také do druhé půle vstoupili lépe Norové a znovu se do dobré příležitosti dostal Haaland, jeho zakončení hlavou ovšem skvělým zákrokem vychytal Staněk, čímž udržel vyrovnané skóre.

Následovala klidnější pasáž, v níž oba týmy naplňovaly pojem „přátelské utkání“ a zdálo se, že se zápas skončí remízou. To ale nechtěl dopustit navrátilec do reprezentačního výběru Antonín Barák. Ten nejprve vyslal do šance střídajícího Lingera, který minul a tak to o chvíli později vzal na sebe. V 85. minutě se postavil k přímému kopu z ideální pozice těsně za hranicí vápna a poslal míč nechytatelně do šibenice Nylandovi brány.

Ve zbytku utkání už Seveřané nedokázali odpovědět a tak první zápas trenéra Ivana Haška po jeho lednovém jmenování dopadl ve prospěch jeho svěřenců.

Další zápas v rámci aktuální reprezentační přestávky sehrají Češi proti Arménii v úterý 26. března od 21:00 v Praze. Přímý přenos zajistí ČT Sport.

Norsko - Česko 1:2 (1:1)

Branky: 20. Bobb – 37. Zima, 85. Barák

Držení míče: 62 % : 38 %.

Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11.

Autor: Ota Černý

Související

Miroslav Koubek před zápasem s Fiorentinou.
Fotbal EKL

Musíme podat nadstandardní výkon, říká Koubek před Fiorentinou

GKGvM60XMAAjZ2B
Zahraniční

Ten, komu islamisté vyhrožovali smrtí, je mrtvý. Paliče koránu našli v Norsku

profimedia-0859833024.jpg
Fotbal

Chorý si gólem řekl o EURO

profimedia-0859510503.jpg
Fotbal

Barák: Každá výhra pomáhá