pondělí 29. dubna 2024

Nejlepší scénky a děkovačky z letošních Oscarů

Letošní Oscaři se nadmíru povedly, ať už po stránce zábavných čišel, tak upřímných děkovaček dojatých tvůrců, kteří na svého Oscara čekali řadu let.

profimedia-0855708355

O jeden z nejvtipnějších momentů na letošních Oscarech se postaral nahý John Cena.
Zdroj: Profimedia

  • O jeden z nejvtipnějších momentů na letošních Oscarech se postaral nahý John Cena.
  • Zdroj: Profimedia

Zřejmě nejzábavnější ročník za posledních deset let. 96. ročník Oscarů sice nepřinesl kdovíjaká překvapení v rámci oceněných, ale za to byl nabitý zábavnými scénkami, skvělými hudebními čísly a dojemnými děkovačkami filmařů, kteří o nejprestižnější filmové ceně snili dlouhé roky.

Děkovná řeč takřka všech zúčastněných letos stála za to. Nejvíce však stojí za pozornost Robert Downey Jr., který poděkoval své ženě za to, že jen díky ní dokázal z divokých 90. let vystřízlivět a opět tvořit. Dále pak herečka Emma Stone, na které bylo evidetní, že se soškou letos nepočítala, či dojatý Cillian Murphy. Ukrajinský režisér Mstyslav Chernov dal jasně najevo, že si prvního Oscara pro Ukrajinu váží, ale zároveň by dal vše za to, aby jeho válečný dokument 20 dnů v Mariupolu nikdy nemusel vzniknout.

Ze zábavných scének nejvíce zpestřil ceremoniál nahý John Cena, spolupracovník Jimmyho Kimmela Guillermo Rodriguez, který všem v sále nabídl tequillu a učinil hromadný přípitek, a také nadšení tvůrci vizuálních efektů Godzilly Minus One, kteří si sebou na Oscary vzali miniatury japonského monstra.

Hudební čísla si pro sebe ukradl Ryan Gosling, jehož živé vystoupení písně I’m Just Ken rozpumpovalo celý sál. Úžasné bylo také vystoupení Billie Eilish, jež si odnesla za skladbu What Was I Made For? K filmu Barbie Oscara.

Autor: Šimon Mitro

Související

Robert Oppenheimer
Zahraniční Výročí

Otec atomové bomby se narodil před 120 lety

America Ferrera ve filmu Barbie (2024)
Film a TV Osobnosti

America Ferrera slaví 40. Barbie ji vrátila na výsluní

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

fd
Film a TV Streaming

Kde si pustit vítěze Českých lvů?