Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

Dubnová nabídka premiér na streamovacích službách není kdovíjak napěchovaná, ale pár výrazných premiér se přeci jen najde.

Záběr ze seriálu Fallout.

Záběr ze seriálu Fallout.
Zdroj: Amazon Studios

  • Záběr ze seriálu Fallout.
  • Zdroj: Amazon Studios

V dubnu dojíždí na streamovacích službách hity z ranku dobrodružného Šóguna na Disney+, komiksového Neporazitelného na Amazonu, Zlaté labutě na Voyo či Režimu na HBO Max. Z toho důvodu je dubnová nabídka chudší, ale i tak dorazí několik očekávaných premiér.

Prvním pánem na holení je chladnokrevný podvodník Ripley z dílny Netflixu. Osmidílný černobílý thriller přivede na scénu známého lháře v podání Andrewa Scotta. Filmoví diváci měli tu čest se s prolhaným Ripleym setkat díky snímku Talentovaný pan Ripley (1999), kde podvodníka ztvárnil Matt Damon. Ripley pod taktovkou režiséra a scenáristy Stevena Zailliana dorazí 4. dubna.

O den později, 5. dubna, má premiéru na Netflixu snímek podle skutečných událostí s názvem Rozhovor dekády. Ten ukáže, jak se ženám z pořadu Newsnight podařilo vyzpovídat britského prince Andrewa, mladšího bratra současného krále Karla III. Ve skandálním rozhovoru se černá ovce britské královské rodiny, jež byla obviněna z napojení na miliardáře Jeffreyho Epsteina a z pohlavního styku s nezletilou, zcela zdiskreditovala. Andrew svou vinu popíral, přesto však odstoupil z královských povinností. Zesnulá královna Alžběta II. jej poté vynechala v závěti. Andrewa ve filmu ztvárnil Rufus Sewell. Novinářku Emily Maitlis, jež vedla rozhovor, si zahrála Gillian Andreson.

Příběh o soukromém detektivovi působícím v současném Los Angeles předvede divákům série Sugar od Apple TV+. V hlavní roli vyšetřovatele Johna Sugara, který má za úkol vyšetřit záhadné zmizení vnučky hollywoodského producenta, se představí Colin Farrell. První díl osmidílné minisérie dorazí 5. dubna. Ve stejný den bude na HBO Max dostupné drama Zóna zájmu o rodině velitele koncentračního tábora v Osvětimi. Oceňovaný snímek získal Oscara za nejlepší mezinárodní film a zvuk.

Hráči videoher dostanou dlouho očekávaný dárek 11. dubna. V tento den bude mít na Amazonu premiéru Fallout, inspirovaný stejnojmennou videoherní sérií. Seriál se odehrává v postapokalyptickém Los Angeles, které bylo zdecimováno jadernými zbraněmi, v němž musí obyvatelé žít v podzemních bunkrech, aby se ochránili před radiací, mutanty a bandity. První série nabídne osm epizod.

Fanoušci historických seriálů by mohla zaujmout minisérie Franklin, jenž vypráví o jednom ze zakladatelů Spojených států amerických. Benjamina Franklina v sérii ztvárnil herecký matador Michael Douglas. „V prosinci roku 1776 je Benjamin Franklin slavný především díky svým pokusům s elektřinou. Jeho zápal a schopnosti jsou však podrobeny zkoušce, když se vydá na tajnou misi do Francie v době, kdy osud americké nezávislosti visí na vlásku,“ zní synopse. O režii se postaral Timothy Van Patten, jenž má na kontě seriálové perly jako Rodina Sopránů, Impérium - Mafie v Atlantic City či první díly Hry o trůny. Apple TV+ sérii uvede 12. dubna.

Částečně historickou podívanou nabídne od 14. dubna také HBO Max s minisérií Sympatizant. Ta vychází ze stejnojmenného bestselleru Viet Thanh Nguyena, který za něj získal v roce 2016 Pulitzerovu cenu. Špionážní thriller kombinující prvky satiry vypráví o francouzsko-vietnamském komunistickém špionovi během posledních dnů vietnamské války a jeho následném exilu v USA, kde nadále působil jako informátor. Za seriálem stojí jihokorejský režisér Park Chan-Wook, autor snímků Old Boy (2003) či Komorná (2016). V sérii si zahrál také Oscarem čerstvě ověnčený Robert Downey jr., který se zde ujal hned několika rolí výrazných padouchů.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Opičí muž
Film a TV Kino

Duben v kinech: Akční řežby a občanská válka v USA

HBO Max
Film a TV Streaming

HBO Max se od května změní na Max. Nabídne i Olympijské hry