pátek 10. května 2024

Nejlépe placeným youtuberem je FIZIstyle

Roční výdělek nejlépe placeného youtubera v Česku je 20 milionů korun.

FIZIstyle

Filip Zima aka FIZIstyle.
Zdroj: YouTube FIZIstyle

  • Filip Zima aka FIZIstyle.
  • Zdroj: YouTube FIZIstyle

Server Forbes zveřejnil aktuální žebříček nejlépe placených youtuberů v Česku pro rok 2022. Sledovanost tvůrcům po covidovém rozvolnění plošně trochu klesla, ale fungující byznys youtuberům zaručují především spolupráce s globálními značkami a prodej vlastního merchandisingu.

Při sestavování žebříčku se Forbes řídil finančními kanály jako reklamními příjmy z platforem, přímou finanční podporou od diváků a odběratelů̊, exkluzivními partnerství se značkami, placenou propagací nebo prodejem vlastního „merche“ a produktů, jako jsou trička, kšiltovky, hrníčky, atd.

Na prvním místě se umístil Filip Zima vystupující jako FIZIstyle, jehož roční výdělek Forbes odhadl na 20 milionů korun. Dvaadvacetiletý FIZI postavil svá videa na ztřeštěné mluvě, hyperaktivitě a přímočaré zábavě. Sledovanost videí často přesahuje milion zhlédnutí.

Na druhém místě s ročním výdělkem 19 milionů korun se umístil nejoblíbenější herní youtuber Štěpán Buchta vystupující jako Baxtrix, který tvoří obsah jak v češtině tak především v angličtině. Jeho anglický kanál má 1,5 milionu odběratelů, zatímco jeho česká platforma atakuje 900 tisíc odběratelů. Třetí místo přísluší se 14 miliony korun Tarymu (Taras Povoroznyk), který se loni umístil na první příčce. Kompletní seznam nejlépe placených youtuberů najdete zde.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Forbes

Související

Bernard Arnault
Zahraniční Zajímavosti

Nejbohatším mužem světa je opět Arnault. Mezi dolarovými miliardáři je 11 Čechů

Journey-live+in+houston
Hudba

Jaká je neslavnější skladba všech dob? Americký hit z roku 1981

sociální sítě
Zahraniční Sociální sítě

Sociální sítě vydělávají na dětech 11 miliard dolarů ročně

ledovec
Zahraniční Klimatické změny

Třetina mladých Britů si myslí, že je klimatická krize zveličována. Ovlivňuje je YouTube