pátek 10. května 2024

Musk bere ketamin. Pro investory je to dobrá zpráva, říká

Elon Musk přiznal užívání ketaminu kvůli depresím. Pro investory je to dobrá zpráva, protože mu pomáhá vést Teslu, říká.

Elon Musk v interview s Donem Lemonem.

Elon Musk v interview s Donem Lemonem.
Zdroj: X @Teslaconomics

  • Elon Musk v interview s Donem Lemonem.
  • Zdroj: X @Teslaconomics

Majitel Tesly, SpaceX či sociální sítě X (dřívě Twitter) Elon Musk se přiznal, že užívá ketamin na předpis kvůli depresím. V rozhovoru s bývalým moderátorem CNN Donem Lemonem v rámci jeho show, která byla vysílána na YouTube a X, hájil Musk své užívání ketaminu a tvrdil, že to prospívá investorům společnosti Tesla, protože mu prý léky pomáhají s vedením firmy.

Muskova obrana ketaminu je založena na jeho přesvědčení, že jeho užívání pomáhá výkonnosti společnosti Tesla. Po rozhovoru, kde se kromě ketaminu probírala svoboda slova a směřování sítě X, Musk ukončil spolupráci s Lemonem, jeho show již nebude vysílána na síti X. Proč se Musk rozhodl k tomuto kroku, není zcela jasné. Z interview je však zjevné, že je mu rozhovor nepříjemný, především pasáž s debatou kolem svobody slova.

Ketamin se používá v anesteziologii i v psychoterapii. Má antidepresivní účinek a snižuje sebevražedné tendence. Vyvolává však i psychedelické účinky a halucinace v závislosti na dávce.

Autor: Šimon Mitro

Související

Elon Musk s čínským premiérem Li Čchiangem
Zahraniční

Musk se setkal s čínským premiérem

X
Ostatní Sociální sítě

Kdo má nejvíce sledujících na síti X?

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

Tesla
Zahraniční Auta

Tesla představí v srpnu robotické taxi