pondělí 20. května 2024

Apple se omluvil za novou reklamu. Do televize nepůjde

Reklama na iPad Pro pobouřila umělce. Apple se omluvil a reklamu nepošle do vysílání.

Záběr z reklamy Applu

Záběr z reklamy Applu
Zdroj: Youtube Apple

  • Záběr z reklamy Applu
  • Zdroj: Youtube Apple

Technologický gigant vydal ve čtvrtek omluvu poté, co vyvolal rozhořčení svou novou reklamou na iPad Pro, která byla zveřejněna dříve tento týden a zobrazuje destrukci různých uměleckých nástrojů a objektů.

Reklama s názvem „Crush!“ byla v úterý zveřejněna na YouTube kanálu Applu a na sociálních médiích generálního ředitele Tima Cooka. Obsahuje množství objektů, které jsou rozdrceny velkým hydraulickým lisem. Při hraní písně Sonnyho a Cher „All I Need is You“ jsou oběťmi hudební nástroje, fotoaparáty, barvy a knihy. „Nejsilnější iPad vůbec je zároveň nejtenčí,“ komentuje hlas, když lis zvedá, aby odhalil nejnovější produkt Applu.

Reklama vyvolala odpor ze strany tvůrčí komunity, včetně herce Hugha Granta či režisérky Reed Morano. „Destrukce lidské zkušenosti,“ napsal Grant ve středu na síti X. „Kreativita je v našem DNA v Apple a je pro nás neuvěřitelně důležité navrhovat produkty, které posilují tvůrčí lidi po celém světě,“ uvedl viceprezident marketingové komunikace Apple Tor Myrhen ve vyjádření pro server Ad Age. „Naším cílem je vždy slavit množství způsobů, jakými uživatelé vyjadřují sami sebe a přinášejí své myšlenky k životu pomocí iPadu. S touto reklamou jsme minuli cíl a omlouváme se za ní.“ Plány na televizní vysílání reklamy byly podle Ad Age zrušeny.

Autor: Šimon Mitro

Související

mobil
Domácí Technologie

Sledovací aplikaci na svém telefonu našel každý osmý Čech

telekomunikace
Světové dny Technologie

Den telekomunikací

Logo Claude AI.
Zahraniční AI

Umělá inteligence Claude přišla do Evropy. Funguje i v češtině

prof
Zahraniční AI

Budoucnost ovládne umělá inteligence, uvádí Musk