čtvrtek 2. května 2024

Kdo má nejvíce sledujících na síti X?

Bývalý Twitter se od ostatních sítí liší. Top 10 nejsledovanějších účtů vede majitel X a bývalý americký prezident.

X

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Mati Mango

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Mati Mango

Zatímco Instagramu a Facebooku kraluje fotbalový matador Cristiano Ronaldo a za ním další hvězdy ze světa sportu a hudby, tak na síti X, dříve Twitter, je situace odlišná. Králem sítě X je její majitel, technologický vizionář, majitel Tesly a SpaceX, Elon Musk se 180 miliony sledujících.

Druhé místo náleží bývalému americkému prezidentovi Barracku Obamovi se 131,8 miliony a bronz bere právě Ronaldo, který těsně předběhl popového zpěváka Justina Biebera, jenž si třetí místo uzurpoval v minulých letech. Ronaldo má na X 110,98 milionů sledujících, zatímco Bieber o 33 tisíc méně. Nejsledovanější ženou na X je zpěvačka Rihanna se 107,9 miliony. Jen o fous míň má zpěvačka Katy Perry, 106,5 milionů, na 6. místě.

Druhým nejsledovanějším politikem je indický premiér Narendra Modi s 97,1 miliony. Top 10 nejsledovanějších účtů na X doplňuje ještě Taylor Swift (95,2 milionu) a Donald Trump (87,3 milionu). Nejsledovanější organizací či společností je NASA (80,2 milionu) a YouTube (79,9 milionu). Na síti X bylo v březnu 550 milionů aktivních uživatelů.

Autor: Šimon Mitro

Související

Elon Musk s čínským premiérem Li Čchiangem
Zahraniční

Musk se setkal s čínským premiérem

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

TikTok
Ostatní Sociální sítě

Většina dvacátníků v Americe je na TikToku