pondělí 20. května 2024

České hokejisty čekají na úvod MS nevyzpytatelní Finové

Začíná domácí mistrovství světa v hokeji. Český tým zahájí turnaj utkáním s Finy. Úvodní vhazování je na programu od 20:20.

Češi mají na MS výhodu domácího prostředí.

Češi mají na MS výhodu domácího prostředí.
Zdroj: Profimedia

  • Češi mají na MS výhodu domácího prostředí.
  • Zdroj: Profimedia

Nelehké utkání čeká svěřence Radima Rulíka hned na úvod domácího mistrovství světa v hokeji. Poté, co si Češi v posledním přípravném turnaji připsali tři prohry, překvapil Rulík hokejovou veřejnost svou nominací na světový šampionát. Vypadli z ní totiž hned čtyři útočníci působící v zámoří (Filip Zadina, Tomáš Nosek, Jakub Vrána a Radim Zohorna).

O tom, jak bude Rulíkův výběr fungovat, se čeští fanoušci přesvědčí už v pátek večer, kdy domácí výběr narazí na těžkého soupeře v podobě Finů. Z posledních pěti vzájemných střetnutí vzešli Češi vítězně jen dvakrát.

V tradičně velmi sledovaném úvodním utkání celého šampionátu lze tedy očekávat vyrovnaný souboj, v němž budou Češi chtít využít výhody domácího prostředí. A také toho, že Finové ještě nemají k dispozici všechny potenciální posily z NHL.

Na straně domácích si svou premiéru na světovém šampionátu odbude litvínovský útočník Ondřej Kaše, který by měl nastoupit v první útoku po boku kapitána Romana Červenky a zkušeného Lukáše Sedláka. Ve Finských barvách se vyplatí sledovat počínání mladého Konstu Heleniuse, který má ve svých 17 letech na kontě start za reprezentační výběr U18 i U20 a v domácí lize posbíral 42 kanadských bodů.

Úvodní vhazování zahajovacího duelu celého mistrovství světa je na programu v pátek ve 20:20 a přímý přenost z O2 Areny zajistí ČT Sport.

Prohlédněte si také rozpis dalších utkání České reprezentace.

Autor: Ota Černý

Související

Michal Kovařčík na Betano Hockey Games
Hokej MS v hokeji 2024

U hokejového týmu končí Kovařčík

Hokejisty Velká Británie vede Peter Russell.
Hokej MS v hokeji 2024

Čeští hokejisté si jdou pro povinné body, zapojí se hurikán Nečas?

Čeští hokejisté zdolali Rakousko.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi smetli nevyzpytatelné Rakušany a mají jistotu čtvrtfinále

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým