pondělí 20. května 2024

Barákovy Fialky ve finále EKL narazí na Olympiakos

Fotbalisté Olympiakosu zvítězili v odvetném semifinálovém utkání nad Aston Villou 2:0 a zahrají si doma v Aténách finále Evropské konferenční ligy.

Hrdinou semifinále se stal Ayouba El Kaabi.

Hrdinou semifinále se stal Ayouba El Kaabi.
Zdroj: Profimedia

  • Hrdinou semifinále se stal Ayouba El Kaabi.
  • Zdroj: Profimedia

Olympiakos šel do domácí semifinálové odvety Evropské konferenční ligy proti anglické Aston Ville s relativně pohodlným náskokem 4:2. Pod tím se významně podepsal Ayouba El Kaabi, který v úvodním zápase v Birminghamu zaznamenal hattrick.

A byl to právě tento třicetiletý Maročan, kdo po přesné přihrávce Quiniho v desáté minutě odvety zvyšoval náskok domácích už na tři branky. Hosté pak už neměli na co čekat a museli hru ještě více otevřít. To jim mohlo záhy přinést ovoce v podobě gólu, ale Luizův slibný pokus zlikvidoval brankář Tzolakis.

Po změně stran pokračovala Aston Villa v tlaku, ale zodpovědně bránící Olympiakos se s každou minutou přibližoval vysněnému finále. Do něj ho pak definitivně poslal hrdina dvojzápasu El Kaabi, když po samostatném úniku v 75. minutě celkem popáté prostřelil brankáře úřadujících mistrů světa Emiliana Martíneze.

Olympiakos tak překvapivě hladce prošel do finále Evropské konferenční ligy, v němž 29. května vyzve italskou Fiorentinu i s českým reprezentantem Antonínem Barákem. Řecký celek bude mít navíc výhodu téměř domácího prostředí, protože finále se odehraje na stadionu v Aténách.

Autor: Ota Černý

Související

Barák se raduje z postupu do finále
Fotbal Konferenční liga

Fiorentina je znovu ve finále, Antonín Barák ale nehrál

Plzeň s Fiorentinou remizovala.
Fotbal EKL

Plzeň s Fiorentinou ubránila bezbrankovou remízu

Miroslav Koubek před zápasem s Fiorentinou.
Fotbal EKL

Musíme podat nadstandardní výkon, říká Koubek před Fiorentinou

profimedia-0859510503.jpg
Fotbal

Barák: Každá výhra pomáhá