pondělí 29. dubna 2024

Kdo si zahraje Elona Muska? Vzniká film o nejbohatším muži světa

Studio A24 oznámilo film o multimiliardářovi Elonu Muskovi a hledá představitele titulní role.

Elon Musk.

Elon Musk.
Zdroj: Flickr

  • Elon Musk.
  • Zdroj: Flickr

Kontroverzní miliardář Elon Musk se dočká filmu o jeho životě. Nezávislé filmové studio A24, jež stojí za kritiky i diváky oceňovanými snímky jako Ex Machina (2014) Slunovrat (2019) či Velryba (2022), oznámilo film o excentrickém zakladateli Tesly a Space X. Film bude vycházet z biografie Elon Musk, která vyšla letos v září a napsal ji novinář Walter Isaacson, jež stojí i za knižním portrétem Steva Jobse. Na rozdíl od ostatních knih o Muskovi tuhle technologický vizionář autorizoval.

O režii se postará neméně kontroverzní Darren Aronofsky, jehož filmy jsou mnohé, jen ne obyčejné. Loňská Velryba patří k nejdiváčtějším filmům tohoto režiséra, jenž natočil i snímky jako matka! (2017), Černá labuť (2010) či Fontána (2006). Životopisný snímek o Elonu Muskovi by měl být uveden v roce 2025, kdo si však miliardáře zahraje zatím není známo.

Na sociálních sítích nejčastěji padají tipy jako Kevin Durand, Ryan Gosling, Harry Styles nebo Rami Malek. Nakonec by to mohlo skončit i tím, že Muska ztvární herec z jedniček a nul vygenerovaný umělou inteligencí. Na oficiální oznámení si diváci musí počkat. Čekání na film si můžete zkrátit četbou knihy Elon Musk, která již vyšla i v češtině.

Autor: Šimon Mitro

Související

Leonardo DiCaprio ve filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019)
Film a TV Kino

DiCaprio si může zahrát Sinatru ve filmu od Scorseseho

X
Ostatní Sociální sítě

Kdo má nejvíce sledujících na síti X?

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

Tesla
Zahraniční Auta

Tesla představí v srpnu robotické taxi