úterý 14. května 2024

Fanoušci Bayernu podepisují petici za Tuchela

Příznivci Bayernu Mnichov si přejí setrvání padesátiletého Thomase Tuchela ve funkci hlavního kouče.

Thomas Tuchel.

Thomas Tuchel.
Zdroj: Wikipedia

  • Thomas Tuchel.
  • Zdroj: Wikipedia

Donedávna příznivci Bayernu Mnichov odsuzovaný trenér už v únoru oznámil svou rezignaci a fanouškům se ulevilo. Bavorský velkoklub totiž letos klopýtal a v Bundeslize přenechal titul po jedenáctiletém kralování Leverkusenu.

Na trenérský post má místo padesátiletého Tuchela dorazit Ralph Rangnick, který námluvy s Bayernem potvrdil. Jenomže Ragnicka, který mimo jiné stojí za vzestupem konkurenčního Lipska, si fanoušci výslovně nepřejí. Sepsali proto petici pro setrvání Tuchela, podpisem se připojilo už přes třináct tisíc lidí. Před tím zkrachovala jednání s Xabim Alonsem nebo Julinem Nagelsmannem.

Ano, tak samozřejmě je příjemné o tom slyšet a vidět, že fanoušci chtějí, abych zůstal. Aktuálně ale moje pozice není prioritou," zůstává v klidu trenér Tuchel, který neřeší, kdo jej ve funkci nahradí.

Nespokojenost cloumá i táborem fanoušků AC Milán, kteří sepsali petici proti španělskému trenérovi Julenu Lopeteguiovi. „Během jeho působení v Realu Madrid tým podával průměrné výkony a po pouhých čtyřech měsících byl propuštěn," stojí mimo jiné v textu petice.

Autor: mš

Související

Cavan Sulllivan.
Fotbal

Čtrnáctiletý teenager podepsal profesionální smlouvu v MLS

Harry Kane.
Fotbal Liga mistrů

Prokletí trvá. Zase bez trofeje

football-1275123_960_720
Fotbal

Hrůza. Malajskou hvězdu poleptali kyselinou

Josela dvěma góly zařídil výhru Realu.
Fotbal Liga mistrů

Real se popere o patnáctý trimuf v Lize mistrů