úterý 7. května 2024

Hvězdný Brazilec Robinho si odpyká za hromadné znásilnění devět let ve vězení

Brazilský soud potvrdil verdikt italské jurisdikce o vině bývalé hvězdy AC Milán nebo Realu Madrid.

Robinho

Robinho.
Zdroj: Facebook

  • Robinho.
  • Zdroj: Facebook

Kdysi obrovský talent a fotbalová hvězda Robinho byl v rodné Brazílii zatčen a odsouzen k devíti letům vězení za hromadné znásilnění, kterého se dopustil v roce 2013. Policie si pro bývalého útočníka AC Milán nebo Realu Madrid přišla do jeho domu ve městě Santos. Trest si odpyká v obávané věznici Tremembé poblíž města Sao Paulo.

Robinho spolu s dalšími pěti muži znásilnil v Miláně, kde tehdy působil, mladou Albánku na diskotéce. Dívka v klubu slavila 23. narozeniny.

Italský soud poslal o čtyři roky později Robinha na devět let za mříže, Brazilec už tou dobou ale v Itálii nebyl. Jihoamerická země své občany do zahraničí nevydává, proto Itálie tlačila na tamní úřady, aby si bývalá fotbalová hvězda odseděla trest ve své zemi.

Většina brazilských soudců, kteří o případu ve středu rozhodovali, souhlasila a Robinho neuspěl ani s odvoláním. „V Itálii jsem byl nespravedlivě odsouzen za něco, co se nikdy nestalo,“ opakovaně tvrdil Robinho.

Obrovský talent, jehož fotbalový um velebil i legendární Pelé, válel už v 18 letech v Realu Madrid. Během bohaté kariéry získal ligové tituly ve Španělsku, Itálii, Turecku i Číně, sto zápasů odehrál v brazilské reprezentaci.

Autor: mš

Související

Gibraltar._El_Peñón
Zahraniční

Suchou nohou do Afriky. Podvodní tunel by měl spojit Španělsko a Maroko

Diego_Maradona
Zahraniční

Maradonova rodina chce vykopat tělo slavného fotbalisty. Musí to povolit soud

GerardDepardieu
Zahraniční

Depardieu je ve vazbě za znásilnění dvou žen, kolegyni oslovoval děvko

Thomas Tuchel.
Fotbal

Fanoušci Bayernu podepisují petici za Tuchela