Maradonova rodina chce vykopat tělo slavného fotbalisty. Musí to povolit soud

Tělo zesnulého slavného fotbalisty by se mohlo přestěhovat do mauzolea v centru Buenos Aires. Jeho přesun však musí posvětit soud.

Diego_Maradona

Maradona na archivním snímku.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Maradona na archivním snímku.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Tři a půl roku odpočívá tělo kdysi nejslavnějšího fotbalisty světa, Diega Armanda Maradony, na soukromém hřbitově Bella Vista na předměstí argentinské metropole Buenos Aires. Pozůstalí ale mají jiné plány. K argentinskému soudu už doručili žádost o exhumaci svého slavného příbuzného a žádají, aby jeho ostatky byly uložené v mauzoleu Memorial del Diaz přímo v centru Buenos Aires.

Maradonova rodina ve své žádosti soudu píše, že uložení v mauzoleu je mnohem lepší variantou než hrob na soukromém hřbitově. V žádosti se zdůrazňuje, že by každý Argentinec měl mít možnost poklonit se svému největšímu idolovi. Žádost o přemístění podaly fotbalistovy dcery Dalma, Gianinna a Jana a matka jeho nejmladšího syna Diega Juniora, Veronica Ojeda.

Maradona zemřel 25. listopadu 2020 poté, co prodělal těžký infarkt. Historicky je považovaný za jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších světových hráčů všech dob. Jeho kariéru však provázely i skandály, přátelil se totiž s lidmi ze zločineckého podsvětí a dlouhá léta byl silně závislý na kokainu.

Autor: Jan Skala

Související

Michal Kadlec.
Fotbal

Konec legendy. Michal Kadlec se rozloučil s fotbalem

7272346858_d15dbbd3a6_b
Zahraniční

Pacient s prasečí ledvinou žil dva měsíce. Na transplantaci čekají miliony dalších

Cavan Sulllivan.
Fotbal

Čtrnáctiletý teenager podepsal profesionální smlouvu v MLS

football-1275123_960_720
Fotbal

Hrůza. Malajskou hvězdu poleptali kyselinou