Janda se dočkal dokumentárního filmu. Sekundují mu Ringo Čech i Jiří Korn

Frontman Olympicu odhaluje svůj životní příběh v právě vydaném dokumentárním filmu Django. Do penze se však ještě rozhodně nechystá.

Petr_Janda,_rockový_zpěvák

Petr Janda je dnes největší česká rocková legenda.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Petr Janda je dnes největší česká rocková legenda.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

K 82. narozeninám, které na začátku května oslavila jedna z největších stálic a legend tuzemské populární hudby, frontman Olympicu Petr Janda, dostal muzikant speciální dárek. Ten den totiž do kin vstoupil snímek Django, který je zasvěcený Jandovu dosavadnímu životu a tvorbě. Těžiště filmu samozřejmě leží v Jandově práci pro Olympic a ne náhodou se v něm objevují i jeho dávní členové jako například František Ringo Čech, který za bicími v kapele působil v šedesátých letech, nebo baskytarista Jiří Korn, jenž v Olympicu hrál o dekádu později.

Dějovou linku filmu i svého života vypráví Janda sám. Vrací se k dobám komunismu, přiznává, že občas musel dělat ústupky, vrací se do devadesátých let, která Olympic skoro nepřežil, a vypráví také o své rodině, kterou kromě šťastných chvil postihlo i několik tragédie jako v případě úmrtí Jandova syna Petra. Celkově je hudebník ve svém vyprávění otevřený a empatický styl režisérky Olgy Malířové Špátové snímku dodává patřičnou hloubku.

Přestože film Django působí bilancujícím dojmem, Janda rovněž přiznává, že ani ve velmi pokročilém věku se do důchodu zatím nechystá. Naopak, letos chce s Olympicem navázat na čtyři roky starou, kontroverzní a až heavymetalovou nahrávku Kaťata.

Autor: Jan Skala

Související

c80d2ea9c1f1826d1f08c04281c2105f
Hudba Video

Klasika Olympicu dostala novou tvář. Postaral se o ni hlas Citronu se Sebastien

Josef_Laufer_2019_Praha
Hudba

Zemřel Josef Laufer. Poslední čtyři roky byl v umělém spánku

429817380_973387521002798_4395841938649876590_n
Hudba

Vychází hity staré 50 let. Znovu ožívá Schelingerovo Ovoce z naší zahrádky

olympic-60-tour-12
Hudba

Olympic oslaví koncepční trilogii novým vydáním i masivním koncertováním