pondělí 29. dubna 2024

Herečka Olivia Munn má rakovinu prsu

Herečka Olivia Munn na sociální síti sdílela, že loni ji byla diagnostikována rakovina prsu.

Olivia Munn ve filmu Láska, svatba, zas a znova (2020)

Olivia Munn ve filmu Láska, svatba, zas a znova (2020)
Zdroj: Netflix

  • Olivia Munn ve filmu Láska, svatba, zas a znova (2020)
  • Zdroj: Netflix

S rakovinou prsu se léči herečka Olivia Munn (43). Informaci sdílela na svém Instagramu. Herečce byla diagnostikována rakovina loni. Během posledních deseti měsíců absolvovala čtyři operace, včetně dvojité mastektomie, kdy ji byla odebrána prsa.

Doufám, že sdílením svého příběhu pomohu ostatním najít pohodlí, inspiraci a podporu na jejich vlastní cestě,“ uvedla Munn ve svém příspěvku na Instagramu, doprovázeném fotografiemi z nemocničního lůžka a se svými lékaři. „Za posledních deset měsíců jsem podstoupila čtyři operace, strávila tolik dnů v posteli, že je ani nemohu spočítat, a dozvěděla se o rakovině, léčbě rakoviny a hormonálních věcech víc, než jsem si kdy dokázala představit.

Munn uvádí, že by jí rakovina nebyla zjištěna do další plánované mamografie, kdyby její lékař nerozhodl provést rizikové posouzení rakoviny prsu. Posouzení nakonec vedlo k provedení biopsie, která ukázala, že má „agresivní, rychle se šířící rakovinu“ v obou prsou. Dvojitá mastektomie byla provedena 30 dní poté. „Jeden dne jsem se cítila zcela v pořádku a druhý den jsem se probudila v nemocniční posteli po desetihodinové operaci,“ řekla Munn. „Mám štěstí. Zachytili rakovinu včas.

Munn byla spatřena na červeném koberci na letošních Oscarech se svým partnerem Johnem Mulaneyem. Na konci roku 2021 se jim narodil syn Malcolm. Munn si naposledy zahrála ve dvou dílech Tales of the Walking Dead v roce 2022. Mezi její neznámější role patří výborný seriál Newsroom (2012), filmy X-Men: Apokalypsa (2016), Predátor: Evoluce (2018) či romantická komedie od Netflixu Láska, svatba, zas a znova (2020).

Autor: Šimon Mitro

Související

Penélope Cruz ve filmu Paralelní matky (2021)
Film a TV Osobnosti

Jediná španělská herečka, která dostala Oscara. Z Penélope Cruz je padesátnice

Robert Oppenheimer
Zahraniční Výročí

Otec atomové bomby se narodil před 120 lety

Immanuel Kant
Zahraniční Výročí

Immanuel Kant se narodil před 300 lety. Jeho myšlenky rezonují dodnes

Jessica Lange v seriálu American Horror Story
Film a TV Osobnosti

Jessica Lange se proslavila v 70. letech King Kongem. Dvojnásobné držitelce Oscara je 75