pondělí 29. dubna 2024

V poslechovosti vede Radiožurnál

Radiožurnál denně poslouchá přes 800 tisíc lidí.

studio

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

V rámci poslechovosti celoplošných stanic v ČR dlouhodobě vede Český rozhlas Radiožurnál, který denně poslouchá cca 884 tisíc lidí, což je téměř o 170 tisíc lidí více než druhé rádio v pořadí, Impuls (716 tisíc). Podíl Radiožurnálu a Impulsu na trhu tvoří 21 %.

Přes 500 tisíc posluchačů má ještě Evropa 2 (688 tisíc) a Rádio Blaník (619 tisíc). V poslechovosti nadregionálních stanic vede Hitrádio s 473 tisíci, což je více než má celoplošná Frekvence 1 (438 tisíc). V rámci regionálních stanic vede Rádio Kiss (427 tisíc) a za ním Rádio Beat (284 tisíc) a Country Rádio (279 tisíc).

I přesto, že Radiožurnál je nejposlouchanější stanicí, tak je jedničkou jen v 7 ze 14 krajů. V Ústeckém, Karlovarském, Plzeňském a Středočeském kraji je nejposlouchanější Rádio Blaník. Na Vysočině a v Královehradeckém kraji vedou regionální verze Hitrádií (Hitrádio Vysočina a Hitrádio Černá Hora). V Olomouckém kraji kraluje Impuls. Nejvíce posluchačů má Radiožurnál v Praze (128 tisíc) a Moravskoslezském kraji (114 tisíc).

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Median

Související

promoce
Zahraniční Školství

Nejvzdělanějšími Evropany jsou Irové

káva
Ostatní Káva

Většina Čechů pije kávu každý den. Nejčastěji zrnkovou a doma

byt
Domácí Bydlení

V nájmu bydlí 1,8 milionu Čechů. Polovina má smlouvu na méně než dva roky

Karlův most
Domácí Zajímavosti

V Česku žije 10,9 milionu lidí. Nárůst způsobila migrace