středa 8. května 2024

Úřad práce otevřel své první detašované pracoviště

Úřad práce v Příbrami zpracovává online žádosti pro Prahu.

Úřad práce ČR

Ilustrační foto.
Zdroj: uradprace.cz

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: uradprace.cz

V Příbrami bylo otevřeno první detašované pracoviště Úřadu práce, specializované na vyřizování online žádostí o sociální dávky od klientů z Prahy. Jedná se o první takové pracoviště v Česku, kde pracovníci z jednoho kraje, Středočeského, zpracovávají agendu pro druhý kraj, hlavní město Prahu. Výběrové řízení přineslo 20 nových specialistů, s výhledem na rozšíření týmu na 40 členů.

Cílem tohoto kroku je řešení nedostatečné kapacity Úřadu práce v Praze a zrychlení vyřizování žádostí. Jak uvádí Daniel Krištof, generální ředitel Úřadu práce ČR, tento model přináší efektivní spolupráci mezi Prahou a středními Čechami. Pracovníci v Příbrami zpracovávají žádosti od A do Z, včetně kontroly, schválení a platby.

Detašované pracoviště v Příbrami posiluje 20 nových kvalifikovaných pracovníků, kteří prošli intenzivním dvoutýdenním školením. Jejich úkolem je zpracovávat žádosti o všechny tři dávky v rámci Klientské zóna Jenda, včetně příspěvků na bydlení, přídavků na dítě a rodičovských příspěvků. V budoucnu se počítá s rozšířením týmu na 40 členů.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0870809902
Domácí

Hokejové mistroství ohlídá 1 200 policistů

Slavnostní otevření nádraží v Berouně (6. 5. 2024)
Domácí

Nádraží v Berouně je jako nové

street_leica_city_travel_bridge_light_shadow_mist-442182
Krimi

Z Vltavy v Praze vytáhli mrtvé tělo. Totožnost zatím policie nezná

notebook
Domácí

Úřad práce plánuje rekvalifikovat až sto tisíc lidí v digitálních dovednostech