čtvrtek 9. května 2024

Souček srazil Arsenal gólem, o kterém se bude hodně mluvit

Fotbalisté West Hamu porazili senzačně Arsenal 0:2 a vítěznou branku si připsal Tomáš Souček.

Tomáš Souček střílí vítězný gól do sítě Arsenalu

Tomáš Souček střílí vítězný gól do sítě Arsenalu
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Souček střílí vítězný gól do sítě Arsenalu
  • Zdroj: Profimedia

Arsenal patří díky stabilním výkonům v aktuálním ročníku Premier League k vážným zájemcům o mistrovský titul, takže v souboji s šestým West Hamem na domácím Emirates Stadium byl jednoznačným favoritem.

Jenže kladiváři, za něž v základu opět nastoupili i dva čeští legionáři Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem, dokázali v Londýnském derby svého soupeře překvapit. A klíčovou roli sehrál právě kapitán české reprezentace Tomáš Souček, který ve 13. minutě vstřelil vítězný gól. Ten se ovšem dlouhé minuty přezkoumával u videa, neboť přihrávající Jarrod Bowen trefil míč ve vzduchu na samé hranici outu. Jelikož ale VAR nedokázal najít průkazný záběr, byl nakonec Součkův gól uznán.

Přestože domácí fotbalisté v utkání jasně dominovali, nedokázali na z jejich pohledu sporný gól zareagovat. A tak po několika situacích, v nichž West Ham neinkasoval jen díky notné dávce fotbalového štěstí, přišla pro domácí druhá rána. Po rohovém kopu milimetrovou hlavičkou s odrazem o břevno a o tyč dopravil míč do sítě bývalý hráč Arsenalu Konstantinos Mavropanos.

Domácí v závěru ještě zvýšili otáčky, ale pokaždé je buď zradila přesnost v zakončení, nebo je zastavil některým ze prvotřídních zákroků Aréola v bráně hammers.

V nastavení mohl pečetit bojovný výkon West Hamu Benrahma, který se postavil k exekuci pokutového kopu, ale gólman Arsenalu David Raya jeho střelu dokonale vystihl, čímž si připsal svůj jediný úspěšný zákrok v zápase.

West Ham přesto mohl slavit cennou výhru zatímco Aresnal i přes drtivou převahu vyšel bodově naprázdno a nevyužil tím pádem příležitosti vrátit se do čela ligové tabulky před Liverpool.

Autor: Ota Černý

Související

David Moyes se loučí s West Hamem.
Fotbal Premier League

Trenér Moyes končí ve West Hamu

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo

Čeští fotbalisté slaví gól.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Reprezentační navrátilec Barák sestřelil Norsko

profimedia-0858127373
Fotbal Fotbalová reprezentace

Na dojem se fotbal nehraje, říká Hašek před premiérou