sobota 27. dubna 2024

Na dojem se fotbal nehraje, říká Hašek před premiérou

Nového kouče národního fotbalového týmu Ivana Haška čeká v pátek večer premiérové utkání proti Norsku.

profimedia-0858127373

Ivana Haška čeká první zápas od jmenování
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • Ivana Haška čeká první zápas od jmenování
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Do začátku mistrovství Evropy zbývají necelé tři měsíce a čeští fotbalisté mají poslední reprezentační přestávku na to, aby si vybojovali místo v kádru.

V pátek 22. března je čeká přípravné utkání proti Norsku, ve kterém se poprvé od svého jmenování představí na lavičce trenér Ivan Hašek. Ten je známý svým důrazem na defenzivní hru, ale jak prozradil na tiskové konferenci, nebude zapomínat ani na útočnou fázi.

„Pokud chcete vyhrát, nemůžete jen bránit. Pokud se podíváte na mé působení v klubech, tak jsme nebyli mužstvo, které by dávalo málo branek. Obecně se dá říct, že budeme se snažit být nebezpeční dopředu a zároveň být dobře organizovaní v defenzivě,“ řekl Hašek.

„Chceme dodržovat určité principy v naší hře, o kterých jsme se s hráči bavili a chceme si i do budoucna budovat určitý způsob hry. A samozřejmě výsledek je také důležitý v mezistátních utkáních,“ upřesnil nový hlavní stratég českého nároďáku.

Sázet bude jistě na kvalitu kapitána Tomáše Součka, jenž tento týden získal ocenění pro nejlepšího českého fotbalistu roku 2023. Hráči z Premier League se ovšem představí i v dresu soupeře. Nejnebezpečnějším z nich bude bezesporu Erling Haaland, gólostroj ve službách Manchesteru City.

„Sílu má soupeř opravdu velkou. Něco jsme si pouštěli, kluci to mají načtené, jak Norové hrají. V tomhle věřím, že budeme připravení,“ uvedl Hašek na adresu Norska.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

GKGvM60XMAAjZ2B
Zahraniční

Ten, komu islamisté vyhrožovali smrtí, je mrtvý. Paliče koránu našli v Norsku

profimedia-0859833024.jpg
Fotbal

Chorý si gólem řekl o EURO

profimedia-0859510503.jpg
Fotbal

Barák: Každá výhra pomáhá

Čeští fotbalisté slaví gól.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Reprezentační navrátilec Barák sestřelil Norsko