pondělí 29. dubna 2024

Řidiče na pervitinu chytla policie 14krát za dva měsíce. Teď je ve vazbě

Poměrně velkou dávku drzosti projevil 41letý muž, kterého policisté přistihli, že řídí auto pod vlivem drog. V následujících osmi týdnech ho totiž lapili dohromady 14krát, dokonce i dvakrát v jednom dni.

řidičpervitin

Policisté řidiče přistihli 14krát pod vlivem drog.
Zdroj: PČR

  • Policisté řidiče přistihli 14krát pod vlivem drog.
  • Zdroj: PČR

"První případ se stal v Praze na začátku června, kdy při silniční kontrole policisté zjistili, že je řidič pod vlivem drog a proto mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Během dvou měsíců ho hlídka na území hlavního města zastavila ještě 13krát,“ popsala Minutovým zprávám policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž pokaždé řídil jiné auto, nebyl ale vlastníkem ani jednoho z nich. V několika případech odmítl test na drogy. Jeho jednáním se začali zabývat kriminalisté. Když policejní komisařka řidiči sdělila obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, nic si z toho nedělal a po pár hodinách už zase seděl za volantem. Měl ale smůlu, i tentokrát ho přistihla policie. Hlídka ho zadržela a následoval podnět k vzetí do vazby, kterému soud vyhověl. Muž tak na soudní projednání svého případu čeká za mřížemi vazební věznice.

Související

3642060163_078459ac1c_c
Zahraniční

Nejkrvavější volby světa. V Mexiku drogové gangy zastřelily už 17 kandidátů

profimedia-0669640478
Domácí

Vrah Hušákova řidiče odjede na Ukrajinu. Tam by měl nastoupit na frontu

Danny Murphy.
Fotbal

Šokující zpověď bývalého fotbalisty Liverpoolu: Bez kokainu jsem nemohl žít

6775620353_86e75fd5d5_b
Krimi

Smrt bezdomovce v Německu má pachatele. Je jím 13letý zfetovaný kluk