pondělí 6. května 2024

Vrah Hušákova řidiče odjede na Ukrajinu. Tam by měl nastoupit na frontu

Sami Ukrajinci se přimluvili za vydání odsouzeného vraha Timura Treťjakova. Ten chce na východní frontě bránit svou zemi proti ruské přesile.

profimedia-0669640478

Timur Treťjakov v době, kdy dostal doživotní trest.
Zdroj: Profimedia

  • Timur Treťjakov v době, kdy dostal doživotní trest.
  • Zdroj: Profimedia

Přestože doživotní trest byl pro Timura Treťjakova zmírněn na 22 let, ani takovou dobu si muž odsouzení mimo jiné i za vraždu řidiče někdejšího generálního ředitele společnosti Sazka Aleše Hušáka, neodsedí. Podle vyjádření ministerstva spravedlnosti bude Treťjakov vydán na Ukrajinu, tedy do svého domovského státu, kde by měl okamžitě odcestovat na východ země a zapojit se do bojů proti ruské armádě.

Řidič ředitele Sazky přišel o život omylem. V listopadu se sice Treťjakov vydal na Václavské náměstí s úmyslem vraždit, ovšem spadeno měl na arménského podnikatele, který měl jezdit v luxusním bentley. Místo toho však zastřelil řidiče Aleše Hušáka, který shodou okolností jezdil v autě stejné značky.

Treťjakov byl člověkem, který byl zapleten do vyřizování účtu ve sférách podnikatelů ze zemí bývalého Sovětského svazu. Dva týdny před vraždou proto pobodal dalšího arménského podnikatele, který přežil jen díky včasnému zásahu záchranky. Za oba činy Ukrajinec dostal doživotní trest, ale vrchní soud pak rozsudek zmírnil, protože zákonné podmínky pro uložení doživotí podle něho nebyly splněné. Svou vinu u soudu popíral, kdy se nejprve vydával za náboženského fanatika, posléze za zahraničního novináře.

Autor: Jan Skala

Související

Bednářová
Krimi

Bednářová může dál učit. Soud jí definitivně zprostil obžaloby

11462517264_a8d2ebb9b3_b
Zahraniční

Palestinské vlajky vlát nebudou, duhové nevadí. V úterý začíná Eurovize

27095245666_6fdbb262e7_b
Zahraniční

Chystá se ukrajinská protiofenziva. Ovšem až na rok 2025, řekli Američané

1500x500
Krimi

V Radbuze plavala lidská hlava. Policisté možná mají vyřešený pitevní rébus