sobota 27. července 2024

Vrah Hušákova řidiče odjede na Ukrajinu. Tam by měl nastoupit na frontu

Sami Ukrajinci se přimluvili za vydání odsouzeného vraha Timura Treťjakova. Ten chce na východní frontě bránit svou zemi proti ruské přesile.

profimedia-0669640478

Timur Treťjakov v době, kdy dostal doživotní trest.
Zdroj: Profimedia

  • Timur Treťjakov v době, kdy dostal doživotní trest.
  • Zdroj: Profimedia

Přestože doživotní trest byl pro Timura Treťjakova zmírněn na 22 let, ani takovou dobu si muž odsouzení mimo jiné i za vraždu řidiče někdejšího generálního ředitele společnosti Sazka Aleše Hušáka, neodsedí. Podle vyjádření ministerstva spravedlnosti bude Treťjakov vydán na Ukrajinu, tedy do svého domovského státu, kde by měl okamžitě odcestovat na východ země a zapojit se do bojů proti ruské armádě.

Řidič ředitele Sazky přišel o život omylem. V listopadu se sice Treťjakov vydal na Václavské náměstí s úmyslem vraždit, ovšem spadeno měl na arménského podnikatele, který měl jezdit v luxusním bentley. Místo toho však zastřelil řidiče Aleše Hušáka, který shodou okolností jezdil v autě stejné značky.

Treťjakov byl člověkem, který byl zapleten do vyřizování účtu ve sférách podnikatelů ze zemí bývalého Sovětského svazu. Dva týdny před vraždou proto pobodal dalšího arménského podnikatele, který přežil jen díky včasnému zásahu záchranky. Za oba činy Ukrajinec dostal doživotní trest, ale vrchní soud pak rozsudek zmírnil, protože zákonné podmínky pro uložení doživotí podle něho nebyly splněné. Svou vinu u soudu popíral, kdy se nejprve vydával za náboženského fanatika, posléze za zahraničního novináře.

Autor: Jan Skala

Související

GTQERGiXYAEHPx6
Krimi

Policista zastřelil neozbrojenou černošku. V Americe se znovu zvedá vlna protestů

profimedia-0882614742
Zahraniční

Rumuni sestřelují drony nad Ukrajinou. Ruský velvyslanec šel na kobereček

profimedia-0891875253
Krimi

Za smrt dvou dětí na nelegálních závodech potrestal soud ženu doživotím

profimedia-0891928594
Zahraniční

Čína jako mírotvůrce. Ukrajinu i Rusko posunuje ke společnému jednání