středa 15. května 2024

Prosinec na streamu: První polovina měsíce sází na vánoční komedie i potenciální oscarovky

První polovina prosince přinese rovnou pětici nových snímků, které si odbydou premiéru na streamovacích službách.

Natalie Portman a Julianne Moore ve filmu May December

Natalie Portman a Julianne Moore ve filmu May December
Zdroj: Netflix

  • Natalie Portman a Julianne Moore ve filmu May December
  • Zdroj: Netflix

Prosinec je tak napěchovaný streamovacími premiérami, že jsme přehled rozdělili na dvě části. První polovina měsíce přinese rovnou pět snímků a také završení seriálu Koruna o britské královské rodině. Finálních pět epizod šesté sezóny dorazí na Netflix 14. prosince.

Hned prvního prosince si filmovou premiéru připravil Amazon Prime i Netflix. Od 1. prosince je na Amazonu dostupná nová vánoční komedie s Eddiem Murphym v hlavní roli. Ve snímku Candy Cane Lane hraje Murphy muže od rodiny, který se snaží vyhrát soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu ve své čtvrti a neúmyslně uzavře dohodu se zlomyslným skřítkem, který nejenom jemu oživí Vánoce. Film natočil autor komedií Sloužit Sáře či Velký Švindl Reginald Hudlin.

Netflix od 1. prosince vábí vážnější podívanou s napěchovaným hereckým obsazením. V romantickém dramatu May December ztvárnila Natalie Portman slavnou herečku, jež v rámci příprav na svou novou roli přijíždí do státu Maine poznat Gracie Atherton-Yoo (Julianne Moore), ženu, kterou má ztělesnit na filmovém plátně a jejíž milostný život před dvaceti lety zasáhl celou zemi.

Snímek se již představil na několika filmových festivalech. Na serveru Rotten Tomatoes má od kritiků vysoké průměrné hodnocení 8,0 z 10 po 172 recenzích. Od filmu se očekává, že zabojuje na Oscarech v rámci nominací na nejlepší ženské výkony.

Od 6. prosinec se i Netflix vytasí s novou vánoční romantickou komedií. Norský snímek Vánoce jako obvykle vypráví příběh Thei, která se rozhodne oslavit zásnuby tím, že konečně představí Jashana rodině. „Jeho indické kořeny a norské vánoční tradice jejích rodičů jsou ale pořádně výbušná kombinace.“ Přibližuje Netflix.

Vánoce jako obvykle

Amazon se během první poloviny prosince vytasí s ještě jednou vánoční komedií. Druhého dílu se dočkala povedená vánoční feelgood romantika Tvoje, nebo moje Vánoce?, která měla premiéru teprve v prosinci loňského roku. Ve filmu se vrací ústřední pár v podání Asy Butterfielda a Cory Kirk a také vedlejší postavy. O režii Your Christmas or Mine 2 se postaral autor prvního dílu Jim O'Hanlon. Premiéra je stanovena na 8. prosince.

Oscarové ambice má i další film z dílný Netflixu, jež se dočká premiéry 8. prosince. Apokalyptický thriller Nech svět světem pojednává o Amandě (Julia Roberts) a jejím manželovi Clayovi, kteří si na víkend pronajmou luxusní dům i se svými dětmi. Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film natočil Sam Esmail podle románu Rumaana Alama Leave the World Behind.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů