sobota 27. července 2024

Ministerstvo obrany rozprodává majetek. K mání je srub i řopík

Ministerstvo obrany vyhlásilo výběrové řízení s cílem najít zájemce o koupi nepotřebného nemovitého majetku. V nabídce je celkem 26 položek s minimální kupní cenou. Nechybí v ní srub ani lehký pevnostní objekt řopík.

SLO Liberec

Ministerstvo se zbavuje pevnostních objektů.
Zdroj: Ministerstvo obrany České republiky

  • Ministerstvo se zbavuje pevnostních objektů.
  • Zdroj: Ministerstvo obrany České republiky

Ministerstvo vypsalo hned 26 inzerátů v souhrnné částce přesahující 11,6 milionu korun. Zahrnuje mimo jiné 18 nemovitostí, které se nepodařilo prodat v předchozích výběrových řízeních. Hned jedenáct z nich tvoří bývalé pohraniční pevnostní objekty přezdívané řopíky. Hned pět řopíků leží mezi Znojmem a Mikulovem.Na seznamu figuruje také těžké opevněné v podobě srubu asi jeden kilometr severně od Sádku u Opavy.

Některé řopíky se ovšem nacházejí na nevlastních pozemcích. Pracovníci Ministerstva obrany ovšem oznámili, že v prodeji pozemků od současných vlastníků nic nebrání, neboť o ně neprojevují žádný zájem. Navíc si noví vlastníci řopíků mohou zajistit odkup pozemků i díky předkupnímu právu.

Ministerstvo prodává i pozemky, dva z nich se nacházejí v pražské Michli, další v Lešanech nad Sázavou, v Jincích, Lomu u Tachova nebo Sedlnicích kousek od Nového Jičína. Na webových stránkách Centrální adresa najdou zájemci veškeré nabízení položky včetně aktuálních fotografií, všech podrobností a s kontakty pro získání doplňujících informací. Další nabídku ministerstvo zveřejní 11. června.

Autor: Michaela Dočkalová

Související

Vrtulníky se systémem H-1, které na konci června dorazily do ČR.
Domácí

Obrana nakoupí munici pro vrtulníky H-1

Tatra T-815
Domácí

Ministerstvo obrany plánuje nákup Tater za 13 miliard

profimedia-0884779089
Zahraniční

Definitivní tečka za aférou WikiLeaks. Assange se přiznal a je volný

GQ5AIW-XkAAA9ab
Zahraniční

Assange je volný! Místo trestu smrti ho Velká Británie pustila na svobodu