sobota 27. července 2024

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Liberecký festival animovaného filmu má svého vítěze. Snímek Linda chce kuře! je už dostupný na streamu.

Linda chce kuře!

Záběr z filmu Linda chce kuře!
Zdroj: Gebeka Films

  • Záběr z filmu Linda chce kuře!
  • Zdroj: Gebeka Films

Vítězným snímkem letošního ročníku animovaného filmu v Liberci se stala loňská francouzsko-italská komedie Linda chce kuře!, též uváděná jako Kuře pro Lindu. Hlavní postavou je Paulette, která se rozhodne napravit nespravedlivé potrestání své dcery Lindy. Paulette slíbí, že jí připraví její oblíbené kuře s paprikami. Problémem však není jen to, že Paulette neumí vařit, ale že všechny obchody právě stávkují.

Porota Anifilmu ocenila snímek jako výjimečný díky jeho schopnosti zamyšlení nad filozofickými otázkami. Zároveň ocenila zábavnou a bravurní režii. Snímek italsko-francouzského autorského dua Chiary Malty a Sébastiena Laudenbacha byl v minulosti nominován na Evropskou filmovou cenu a cenu César. Film Linda chce kuře! je dostupný na streamovací službě HBO Max.

V krátké filmové soutěži zvítězil polský snímek Zima režisérského tandemu Tomek Popakul a Kasumi Ozeki. Porota tento film ocenila jako umělecky jedinečnou a divokou kontemplaci, která rezonuje s diváky i po jeho zhlédnutí. Festival Anifilm také udělil ceny v rámci národní soutěže Český obzor. Cenu pro nejlepší český krátký a celovečerní film získal Filip Pošivač s loutkovým filmem Tonda, Slávka a kouzelné světlo. Cenu za nejlepší studentský film obdržela Electra režisérky Darii Kashcheevy. Oba české snímky získaly letos také Českého lva.

Autor: Šimon Mitro

Související

Joker: Folie à Deux
Film a TV Festival

Předvoj Oscarů: Do Benátek míří Joker, Angelina Jolie i Beetlejuice

V hlavě 2
Film a TV Kino

V hlavě 2 je nejúspěšnějším animákem všech dob

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix překonal očekávání. Slaví přes 277 milionů předplatitelů

Plakát k filmu Kaskadér
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?