pátek 17. května 2024

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Květnová nabídka na streamovacích službách nehýří velkými hity. Diváci by měli raději zavítat do kina.

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Zdroj: Netflix

  • Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
  • Zdroj: Netflix

Novinek na streamovacích službách během května je poskromnu a není příliš z čeho vybírat. Opačná situace je v kinech, kde každý víkend dorazí minimálně jeden velkofilm či ambiciózní snímek.

Na největší streamovací službě j k mání od 2. května série Muž na vrcholu v hlavní roli s Jeffem Danielsem. Série se stejně jako hit Boj o moc zabývá vrcholným byznysem. „Magnát z Atlanty, kterému se byznys s nemovitostmi rozpadá pod rukama, se musí prodrat zpátky na vrchol. Hrozí mu ale bankrot a navíc má spoustu nepřátel,“ zní synopse šestidílné série od tvůrce Davida E. Kelleyho, jenž má na kontě Sedmilhářky nebo Mělas to vědět.

Druhého května má premiéru také romantické drama The Idea of You na Amazon Primě. Film pojednává o 40leté svobodné matce v podání Anne Hathaway, která si začne s 24letým hvězdným zpěvákem. Peripetie vztahu v záři reflektorů natočil Michael Showalter, režisér romantiky Pěkně blbě či komedie Dokud nás vražda nerozdělí.

Podle bestselleru Temná hmota od Blaka Crouche byl natočen seriál pro Apple TV+. Hlavním hrdinou je fyzik Jason (Joel Edgerton), který je unesen do alternativní verze svého života. Snaží se vrátit do své reality skrze nespočet verzí svých životů, které by mohl prožít, zpět ke své rodině a zachránit své milované před sebou samým. Scénář k sérii napsal autor předlohy. Premiéra devítidílné série je stanovena na 8. května.

Dne 10. května dorazí na Voyo třetí série Ivety o zpěvačce Ivetě Bartošové. Ta se nedočká televizního uvedení na Nově, jako tomu bylo u prvních dvou řad. Závěrečná série nabídne opět tři epizody. „Třináct let po odchodu od Ladislava Štaidla se Ivetin svět změnil k nepoznání. Její alba se neprodávají jako dřív, ale ona věří, že zase bude zpívat. Má za sebou neúspěšné manželství, ale věří, že ta pravá láska na ni stále čeká. A především má vedle sebe toho, na kom jí záleží nejvíc: svého dospívajícího syna. To kvůli němu chce vyhrát boj s vlastními démony. Je to on, kdo při ní stojí, i když se nedaří a bulvár čeká na každou její chybu. Ano, kdysi chtěla být slavná – teď chce obyčejný život. Pro Artura, pro sebe,“ zní synopse závěrečné řady.

Po loňském hitu Matka se Jennifer Lopez vrací na Netflix v další akční roli. Ve sci-fi Atlas se vydává zachránit lidstvo před vojákem umělé inteligence, který usoudí, že jediným způsobem, jak ukončit válku, je zničit lidstvo. Snímek natočil Brad Peyton, autor blockbusterů San Andreas a Rampage Ničitelé. Premiéra 24. května.

Posledním květnovým tipem je šestidílný kriminální thriller Eric v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem. „Jednoho rána devítiletý Edgar neodrazí do školy a zoufalý otec, loutkař Vincent vidí jedinou naději na návrat svého syna domů ve vytvoření loutky podle Edgarovy kresby modré příšery Erica, který žije pod jeho postelí. Doufá, že až ji syn uvidí na obrazovce, vrátí se. Vincentovo destruktivní chování začíná odrazovat nejen jeho rodinu a kolegy, ale i samotné detektivy,“ zní synopse série. Na Netflixu bude ke zhlédnutí od 30. května.

Plakát k sérii Eric

Autor: Šimon Mitro

Související

394404138_313930684671812_8729646781201306213_n
Hudba

Michal Penk se pokusí o další comeback. Poveze se hlavně na vlně nostalgie

107828252_305478687164513_2232830895516045460_n
Domácí

Kolem Novotného se stahuje síť. Kritika už zní i z jeho domovské ODS

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

10257206_888586487826267_8027292077989844897_o
Domácí

Imrich skončil svůj život pod vlakem. Zemřel v místech jako Bartošová