čtvrtek 2. května 2024

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Voyo slaví nebývalý úspěch. Překonalo hranici 800 tisíc předplatitelů v Česku a na Slovensku.

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Zdroj: Voyo / Canva

  • Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
  • Zdroj: Voyo / Canva

Skupina Nova se pochlubila výkonem své streamovací služby Voyo. V polovině března přesáhla platforma hranici 800 tisíc předplatitelů v Česku a na Slovensku. Podle odhadů pocházejí dvě třetiny předplatitelů z Česka, tedy kolem 550 tisíců předplatitelů, což je jen o 50 až 100 tisíc předplatitelů méně než má jednička na trhu, Netflix. Jde však jen o odhad, Netflix ani Voyo neuvádí přesný počet předplatitelů pro Českou republiku.

Voyo může děkovat za nárůst předplatitelů díky oceňované a diváky oblíbené originální tvorbě jako v podobě hitové kriminálky Metoda Makrovič: Hojer, u níž je již potvrzená druhá řada, či sérii Iveta o zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové. K tomu nabízí Voyo nabídku českých, slovenských i zahraničních filmů a umožnuje sledování nováckých seriálů a pořadů s předstihem.

Voyo je nyní nejsilnější lokální streamovací službou, která může konkurovat i globálním hráčům. Ačkoliv jsme již dosáhli 800 000 předplatitelů, zaměřujeme se na další cíl dosáhnout jednoho milionu do konce roku 2025,“ uvedl generální ředitel Novy Daniel Grunt.

Kromě Ivety a Markoviče zaujaly diváky i předešlé série jako Případ Roubal, který získal dvě nominace na Českého lva, Guru, Národní házená či Král Šumavy. V nadcházejících měsících se předplatitelé mohou těšit na premiéru třetí řady Ivety a pokračování Krále Šumavy. Diváci se dočkají také nového zpracování nejznámější případu majora Zemana. Studna vyprávějící o děsivém případu rodiny Jelínkových se již natáčí.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

HBO Max
Film a TV Streaming

HBO Max se od května změní na Max. Nabídne i Olympijské hry

Anna Fialová jako Iveta Bartošová v sérii Iveta
Film a TV

První seriál Voyo bude uveden na Nově. Na konci března dorazí Iveta