středa 15. května 2024

Nejočekávanější film roku? Napoleon ukázal svůj první trailer

Napoleon Bonaparte je postava, která filmaře fascinuje od nepaměti. Nově se o vykreslení jeho osobnosti pokusil slavný režisér Ridley Scott.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix jako Napoleon Bonaparte.
Zdroj: Apple TV+

  • Joaquin Phoenix jako Napoleon Bonaparte.
  • Zdroj: Apple TV+

Když nový snímek, navíc v podobě historického velkofilmu, ohlásí taková legenda jako je pětaosmdesátiletý americký režisér Ridley Scott, je to vždycky událost. Právě on je podepsán pod takovými trháky jako Gladiátor, Království nebeské či 1492: Dobytí ráje. Tentokrát si Ridley vybral téma novodobější, zasahující na přelom osmnáctého a devatenáctého století v Evropě, kdy svou dobu největší slávy slavil vyhlášený vojevůdce Napoleon Bonaparte. Ze snímku streamovací služba Apple TV+ uvolnila první trailer. celý film pak půjde do českých kin 23. listopadu. Dostupnost na Apple TV+ zatím není známá.

Snímek si bere za úkol vykreslit celý Napoleonův život od narození v roce 1769 až do jeho záhadné smrti ve vyhnanství na ostrově Svatá Helena. Důraz film klade na jeho vzestup v období Francouzské revoluce, vojenské tažení Evropou i následné uvěznění. Snímek bude mít tříhodinovou stopáž.

Hlavní roli Napoleona Bonaparteho ztvárnil americký herec a držitel Oscara za Jokera Joaquin Phoenix, který se Scottem v minulosti spolupracoval už na zmíněním snímku Gladiátor.

Autor: Jan Skala

Související

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic

Renée Zellweger a Hugh Grant ve filmu Bridget Jonesová
Film a TV Kino

Bridget Jonesová se vrátí na Valentýna. Ve čtvrtém filmu dorazí i Hugh Grant

Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2
Film a TV Kino

Joker blázní a tančí s Lady Gaga. Pokračování miliardového hitu se představuje