středa 1. května 2024

Bridget Jonesová se vrátí na Valentýna. Ve čtvrtém filmu dorazí i Hugh Grant

Valentýn roku 2025 bude ve znamení čtvrtého filmu o smolařce Bridget Jonesové. Oproti třetímu filmu se diváci mohou těšit na návrat Hugh Granta do role charismatického Daniela.

Renée Zellweger a Hugh Grant ve filmu Bridget Jonesová

Renée Zellweger a Hugh Grant ve filmu Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004)
Zdroj: United International Pictures UK

  • Renée Zellweger a Hugh Grant ve filmu Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004)
  • Zdroj: United International Pictures UK

Deník Bridget Jonesové z roku 2001 je dodnes jednou z nejoblíbenějších romantických komedií, která naplno využila dvojice britských štramáků, Hugh Granta a Colina Firtha, které okouzlí půvabná smolařka s tváří Renée Zellweger. Adaptace románu od Helen Fielding si přišla na tehdejší dobu solidních 334 milionů celosvětově. Druhý díl v roce 2004 zaznamenal pokles o několik desítek milionů a také rozporuplné ohlasy diváků. Sami tvůrci uznávají, že se jim druhý díl tolik nepovedl.

I třetí díl Dítě Bridget Jonesové z roku 2016 sice v kinech nevydělal tolik co první díl, bylo z toho pouze 211 milionů celosvětově, ale ohlasy diváků a recenzentů byly velmi spokojené a pro mnohé se navrátilo kouzlo prvního filmu. Na úspěch trojky se po devíti letech na Valentýna roku 2025 pokusí navázat čtvrtý díl.

V titulní roli Bridget, jež se vypořádává po svém s mateřskými povinnostmi, se vrátí Renée Zellweger. Namísto Colina Firtha dorazí Hugh Grant, jenž v prvním a druhém díle ztvárnil charismatického Daniela. Dále se diváci mohou těšit na Emmu Thompson, jež ve třetím filmu ztvárnila gynekoložku hlavní hridnky, a na nové příchozí v podobě Chiwetela Ejiofora a Leo Woodalla.

Film bude adaptací knihy Bridget Jones: Mad About the Boy z roku 2013, jež je čtvrtou knihou v sérii od Fielding. O režii se postará Michael Morris, jenž natočil drama To Leslie (2022) a několik epizod seriálů Volejte Saulovi a For All Mankind. O adaptovaný scénář se postará sama autorka předlohy, která se podílela na všech předešlých filmech. Česká premiéra se pravděpodobně uskuteční 13. února 2025.

Všechny tři filmy s Bridget Jonesovou jsou dostupné na Netflixu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic

Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2
Film a TV Kino

Joker blázní a tančí s Lady Gaga. Pokračování miliardového hitu se představuje

Opičí muž
Film a TV Kino

Duben v kinech: Akční řežby a občanská válka v USA

Monty Python a Svatý Grál
Film a TV Kino

Komediální skvost Monty Python je opět v kinech. Diváci mohou vidět Svatý grál i Život Briana