středa 1. května 2024

Joker blázní a tančí s Lady Gaga. Pokračování miliardového hitu se představuje

Očekávaný druhý Joker na sebe upozorňuje první upoutávkou, jež naznačuje muzikálovou romanci mezi Joaquinem Phoenixem a Lady Gaga.

Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2

Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2
Zdroj: Warner Bros.

  • Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2
  • Zdroj: Warner Bros.

Po pěti letech se diváci dočkají pokračování veleúspěšného Jokera s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. První štace jednoho z nejslavnějších komiksových záporáků byla na podzim roku 2019 nečekaným hitem a dodnes jde o jediný film s přístupnosti od 15 let, který z kin vydoloval přes miliardu dolarů. Ve druhém díle se opět vrací Phoenix pod režijním vedením Todda Phillipse, ale oproti thrillerové jedničce čeká diváky žánrová změna.

Thrillerové aspekty naznačuje i první upoutávka, ale od počátku produkce se ví, že Philips zabředne do žánru muzikálu. V první ukázce je nespočet scén, kdy Joker se svou novou láskou tančí a zřejmě i zpívá. K tomu upoutávka nastiňuje transformaci Lady Gaga do bláznivé Harley Quinn.

Ve filmu by se měla objevit i Zazie Beetz z prvního dílu. Dále byli obsazeni Brendan Gleeson, Catherine Keener nebo Steve Coogan. Druhý díl dorazí do kin pět let od uvedení jedničky, a to na den přesně 3. října.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic

Marvel
Světové dny

Den superhrdinů

Renée Zellweger a Hugh Grant ve filmu Bridget Jonesová
Film a TV Kino

Bridget Jonesová se vrátí na Valentýna. Ve čtvrtém filmu dorazí i Hugh Grant

Opičí muž
Film a TV Kino

Duben v kinech: Akční řežby a občanská válka v USA