pátek 10. května 2024

Michal Novák je zpátky ve stopě

Světový pohár běžců na lyžích na závěr profrčí Skandinávií.

profimedia-0759470062.jpg

Michal Novák přesně před rokem na mistrovství světa ve Slovinsku.
Zdroj: Profimedia

  • Michal Novák přesně před rokem na mistrovství světa ve Slovinsku.
  • Zdroj: Profimedia

Nejlepší český běžec na lyžích se vrací do země, kde v listopadu zazářil druhou příčkou v závodu světového poháru. Michal Novák je po dlouhé době zdravý a ve Finsku se porve o další úspěch.

„Můžu říct, že je velmi dobře připravený. Samozřejmě uvidíme až na závodech, jak na tom je, ale věřím, že bude opět jezdit výborné výsledky. Minimálně do TOP10, což je takový Michalův standard, by to mělo být,“ hlásí hlavní trenér české reprezentace Jan Franc.

Novák na přelomu roku závodil, i když nebyl úplně fit. „Zpětně jsem vyhodnotil, že byla chyba, že jel na Tour de Ski,“ upřímně říká Franc.

Jeho svěřenec pak střídavě marodil a běhal. Před závody v zámoří už byl kouč opatrný. „Michal chtěl v Americe závodit, ale na doporučení lékařského týmu a na moje rozhodnutí jsem ten start zamítl,“ upřesňuje.

Závěr sezóny je nabitý. Během sedmnácti dnů mají běžci na programu čtyři zastávky ve třech zemích. Po finském Lahti přijdou na řadu norská města Oslo a Drammen. Posledním dějištěm světového poháru je švédský Falun.

Autor: Jakub Holý

Související

profimedia-0857290393.jpg
Ostatní

Češi září ve světových pohárech

profimedia-0826356372.jpg
Ostatní

Běžkařská štafeta vystrčila růžky

profimedia-0826149308.jpg
Ostatní

Novák: Konkurence je nesmysl

Novák Michal.jpg
Ostatní

Novák zazářil a vyzývá k podpoře