pondělí 29. dubna 2024

Korda, Dimitrov i Kvitová. Tenisové hvězdy terčem zlodějů

Minulý týden v Monte Carlu přepadli lupiči Sebastiana Kordu, odcizili mu cenné hodinky.

Sebastian Korda.

Sebastian Korda.
Zdroj: Facebook

  • Sebastian Korda.
  • Zdroj: Facebook

Traumatizující zážitek má za sebou syn slavného tenisty Petra Kordy Sebastian. Třiadvacetiletou vycházející hvězdu přepadli maskovaní lupiči v Monte Carlu za bílého dne a odcizili mu hodinky za zhruba 7,5 milionu korun. 

Podle policie si na sedmadvacátého hráče světa počíhali nedaleko kurtů na schodišti, tenistu povalili na zem a ukradli mu cenné hodinky značky Richard Mille. Následně ujeli na skútrech.

Korda není první obětí zlodějů mezi profesionálními tenisty - o hodinky v hodnotě 1,5 milionu korun přišel loni Bulhar Grigor Dimitrov, když se v Barceloně vracel z tréninku.

Zlodějům stačila chvíle a z ruky, kterou tenista na chvíli vystrčil ven z okénka auta, mu zloději na motocyklu strhli cenný chronometr.

Ještě hůře dopadla česká hvězda Petra Kvitová. Před Vánoci 2016 ji přepadl recidivista Radim Žondra přímo v jejím bytě v Prostějově. Představil se jako revizní technik, v bytě však tenistku napadl a bolestivě pořezal. Pachatel si tehdy odnesl deset tisíc korun. Tenistce kvůli vážným poraněním levé ruky hrozil konec kariéry, lékaři naštěstí po čtyřhodinové operaci ruku zachránili.

Autor: mš

Související

Alize Cornet.
Tenis

Po dvaceti letech konec. Cornet se rozloučí doma

Carlos Alcaraz.
Tenis

Proč se mi tohle děje? Alcaraze trápí zranění

Holger Rune.
Tenis

Fanoušci kroutí hlavou nad výpraskem dánské hvězdy

Gabrine Muguruza.
Tenis

Španělská hvězda se loučí, Muguruza ukončila kariéru