Fanoušci kroutí hlavou nad výpraskem dánské hvězdy

Mladý Dán Holger Rune má patřit k nastupující generaci hvězd, výprask od Němece Struffa tomu ale nenasvědčoval.

Holger Rune.

Holger Rune.
Zdroj: Facebook

  • Holger Rune.
  • Zdroj: Facebook

Jedna vyučovací hodina, tedy pětačtyřicet minut a bylo hotovo. Dánská superstar Holger Rune při obhajobě titulu na antukovém turnaji v Mnichově v semifinále absolutně nestačil na domácího Struffa a uhrál pouhé dva gamy. Fanoušci nad jeho výkonem kroutí hlavou.

Za tohle chtějí muži více peněz než ženy?" ptá se fanynka a naráží na nerovné odměňování na turnajích. „Možná jen Holger nechtěl další auto do garáže," napsal ironicky další fanoušek, vítěz turnaje totiž kromě finančního šeku dostal vůz BMW i5 M60. „Ani trénink by neměl být tak krátký," píše další.

Jiní označují výkon dvanáctého hráče světa za trapný nebo nedůstojný. Podobné debakly Dán schytal i od Maroszana (37. na světě) v březnu v Miami nebo na podzim od Nakashimi (81.. na světě), v obou případech uhrál také jen dvě hry.

Dvacetiletý Dán na sebe upozornil také nedávným kolotočem ve svém trenérském boxu, kdy se v roli hlavního trenéra v krátkém sledu vystřídali slavní Patrick Mouratoglou, Boris Becker a Severin Luthi. S Mouratoglouem v únoru spolupráci obnovil. Rune se tento týden představí na turnaji v Madridu, kde má v prvním kole volný los a ve druhém vyzve vítěze zápasu Navone - Popyrin. 

Autor: mš

Související

Kateřina Siniaková s pohárem
Tenis

Siniaková získala první letošní titul

Felix Auger-Aliassime.
Tenis

Zranění kosí tenisty v Madridu

Jiří Lehečka porazil Rafaela Nadala
Tenis

Lehečka porazil na antuce superhvězdu Nadala

Rafael Nadal.
Tenis

Argentinec po prohře: Rafo, dáš mi svoje triko nebo ručník?