úterý 7. května 2024

Proč se mi tohle děje? Alcaraze trápí zranění

Nastupující španělská tenisová hvězda se už ve dvaceti letech potýká s častými zraněními. Sám Alcaraz přiznal, že neví, co dělá špatně.

Carlos Alcaraz.

Carlos Alcaraz.
Zdroj: skysports.com

  • Carlos Alcaraz.
  • Zdroj: skysports.com

Ve svém věku už dokázal velké věci. Byl světovou jedničkou, ovládl dva grandslamové turnaje (Roland Garros a Wimbledon) a tenisem už "vypinkal" v přepočtu téměř půl miliardy korun. Přesto se skvěle rozjíždějící kariéra rodáka z městečka El Palmar na jihovýchodě Španělska zadrhává a potíž je hlavně ve zdraví.

Alcaraz musel odložit začátek antukové sezony a představí se až doma v Madridu, kde vyzve Rusa Ševčenka. Před tím vinou problémů s loktem vynechal turnaje v Monte Carlu a Barceloně, naposled hrál před měsícem v Miami.

Pravdou je, že z toho mám obavy. Často vůbec ty situace nechápu, nerozumím tomu a ptám se lidí kolem, proč se mi to děje, když všechno dělám správně,“ zoufá v současnosti třetí hráč světa pro španělský deník Marca. „Věřím ale, že když se o sebe budu v těchto letech dobře starat, správně spát, jíst a trénovat, bude to v budoucnu lepší,“ zamyslel se Alcaraz.

V domácím prostředí se těší, že na trable posledních týdnů zapomene. „Hrát v Madridu před rodinou a přáteli mi dává pozitivní energii. Na turnaji jsem byl podívat už jako pětiletý kluk," vzpomínal Alcaraz.

Autor: mš

Související

Rafael Nadal
Tenis

Na zdi v Madridu se objevil murál s tenisovými hvězdami. Zničili ho vandalové

Diego Schwartzman.
Tenis

Bývalý osmý hráč světa Schwartzman oznámil konec kariéry

Kateřina Siniaková s pohárem
Tenis

Siniaková získala první letošní titul

Felix Auger-Aliassime.
Tenis

Zranění kosí tenisty v Madridu