sobota 27. dubna 2024

Je to podvod, reagoval Harabin na slova, že podpořil Petera Pellegriniho

Předseda Nejvyššího soudu Štefan Harabin podle šéfa volební kampaně Miroslava Jureni podpořil Petera Pellegriniho. Je to Jureňova partyzánština, reagoval sám Harabin.

harabin

Neúspěšný kandidát na slovenského prezidenta Štefan Harabin.
Zdroj: Facebook/Štefan Harabin

  • Neúspěšný kandidát na slovenského prezidenta Štefan Harabin.
  • Zdroj: Facebook/Štefan Harabin

Neúspěšný kandidát na slovenského prezidenta, kterého volilo bezmála 12 procent voličů, jejichž hlasy s největší pravděpodobností rozhodnou o tom, kdo usedne v Grasalkovičově paláci v Bratislavě, podpořil v druhém kole voleb Petera Pellegriniho. Alespoň to tvrdí šéf jeho volební kampaně Miroslava Jureňa s tím, že předsedu slovenského Nejvyššího soudu s Pellegrinim spojuje postoj k válce na Ukrajině a odmítnutí zatažení Slovenska do tohoto konfliktu.

Sám Harabin se však proti tomuto tvrzení ohradil. „Kto že to povedal? Jureňa? To je podvod, to je nejaká Jureňova partizánčina,“ řekl předseda Nejvyššího soudu novinářům. Podle Jureni se Harabin i Pellegrini ztotožňují s názorem neposílat slovenské vojáky na Ukrajinu a co nejdříve začít mírová jednání, která povedou k urychlenému ukončení konfliktu. Oba zastávají zcela odlišný postoj oproti vítězi prvního kola voleb, diplomatovi Ivanu Korčkovi, který je zastáncem vojenské i finanční podpory Ukrajiny.

Jak už zveřejnila agentura JAKO, ihned po skončení prvního kola bylo 68 procent Harabinových podporovatelů rozhodnutých v druhém kole odevzdat hlas Pellegrinimu, ačkoliv jej rusofil Harabin v minulosti označil za člověka pod vlivem Spojených států.

Autor: Jan Skala

Související

41747191065_3347661fca_b
Zahraniční

Evropa je smrtelná, musíme více zbrojit a zbavit se závislosti na USA, tvrdí Macron

GMAQt-nWAAArnI_
Zahraniční

Bělorusko odvrátilo dronový útok. Litva za ním však údajně není

Tianas-image
Zahraniční

Biden podepsal zrušení TikToku. Ničí svobodu 170 milionů Američanů, tvrdí síť

Joe_Biden_(48651174447)
Zahraniční

Biden podepsal. Ukrajina může očekávat pomoc už v následujících hodinách