Biden podepsal zrušení TikToku. Ničí svobodu 170 milionů Američanů, tvrdí síť

Do roka by měla sociální síť TikTok přestat pracovat na té bázi, jako dosud. Její zákaz podepsal americký prezident Joe Biden.

Tianas-image

Americký prezident Joe Biden podepsal zákon budoucně zakazující sociální síť TikTok.
Zdroj: The Legend

  • Americký prezident Joe Biden podepsal zákon budoucně zakazující sociální síť TikTok.
  • Zdroj: The Legend

Americký prezident Joe Biden podepsal zákon, který příští rok s největší pravděpodobností povede k vypnutí sociální sítě TikTok ve Spojených státech. Jako hlavní důvod Biden uvedl skutečnost, že vedení společnosti ByteDance, která TikTok provozuje, sídlí v Číně, čímž údajně podléhá i tamní vládnoucí komunistické straně, a proto jsou na místě obavy ze šíření čínské propagandy v USA, využívání sítě k dezinformačním kampaním a uniku soukromých dat.

Bidenovým podpisem končí čtyřleté úsilí o zákaz čínské sociální sítě, kterou jen ve Spojených státech používá zhruba 170 milionů Američanů. Provozovatelé TikToku se však rozhodnutí americkým politiků chtějí bránit. „Jsme rozhodnuti jít do soudního sporu, protože tímto krokem byla pošlapaná práva 170 milionů uživatelů,“ uvedla společnost provozující síť, která se těší velké oblibě i v České republice. Panuje rovněž podezření z toho, že se Čína chce prostřednictvím TikToku zapojit do kampaně před listopadovými volbami nového amerického prezidenta.

Biden zákaz TikToku podepsal v jednom balíčku zákonů společně se schválením pomoci Ukrajině, Izraeli a asijským spojencům.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0792729294
Zahraniční

Průměrný věk světových lídrů je 62 let. Biden nejstarší není

Taylor Swift
Hudba Sociální sítě

Hudba Taylor Swift je opět na TikToku

profimedia-0869769174
Zahraniční

Biden označil Japonsko a Indii za xenofobní země

437957560_986527212833099_3854217920731582617_n
Zahraniční

Evropa otevřela dveře džihádu, tvrdí Trump. Očekává spor s Londýnem i Paříží