pondělí 29. dubna 2024

Filmový mág Tim Burton v Praze představí loutky, fotky i skici

Výstava představí víc než pět stovek exponátů týkajících se filmové klasiky Beetlejuice, Batman, Střihoruký Edward či Ukradené vánoce Tima Burtona i novinek, třeba Dumbo a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

image-asset (1).jpeg

Výstava z tvorby Tima Burtona.
Zdroj: timburton.com

  • Výstava z tvorby Tima Burtona.
  • Zdroj: timburton.com

Producent, scenárista, básník, loutkář Tim Barton rád propojuje nevinný dětský svět s odvrácenou stranou lidské existence a spojuje animaci s hranou tvorbou. Po deseti letech se vrací opět do Česka, aby dal svým obdivovatelům možnost nahlédnout do nejniternějších zákoutí své mysli.

„Když jsme obdobnou výstavu přibližující Burtonův svět, pořádali v roce 2014, stala se nejúspěšnější akcí roku. Navštívilo ji tehdy přes sto tisíc lidí. Podařilo se nám zapojit a nadchnout i mladé diváky. Věříme, že i tentokrát potěšíme fanoušky Burtona i milovníky filmu a umění, kteří vyrostli třeba na snímcích Dumbo či hororovém seriálu Wednesday. V něm se pojí to nejlepší z dřívější a aktuální Timovy tvorby, což dokazuje postava vyšetřovatelky ztvárňující stejnojmennou postavu z Addamsovy rodiny,“ řekla ředitelka pořádající společnosti Kateřina Riley.

Výstava, která je součástí celosvětového turné Svět Tima Burtona, se v Praze představí pod názvem Návraty Tima Burtona. V pražském Obecním domě bude k vidění od začátku května do konce září.

Související

Foto z výstavy Na turné
Hudba Výstava

Do světa hudebních hvězd láká výstava Na turné Národního muzea

352193791_953773215955173_2137645598424676895_n
Domácí

Přerovany pobouřila výstava, která ukazuje mrtvou kočku

Výstava Ptáci ČR v budově Ornis v Přerově
Ostatní Výstava

Unikátní ptačí výstavu najdou zájemci v Přerově

Foto z výstavy Bílou stopou
Ostatní Výstava

Výstava Bílou stopou připomíná 120 let od založení lyžařského svazu