Dortmund je ve finále Ligy mistrů, soupeře pozná dnes

Fotbalisté Borussie Drotmund porazili Paris Saint-Germain i ve druhém semifinálovém zápase a čeká je finále Ligy mistrů.

Mats Hummels rozhodl odvetu proti PSG.

Mats Hummels rozhodl odvetu proti PSG.
Zdroj: Profimedia

  • Mats Hummels rozhodl odvetu proti PSG.
  • Zdroj: Profimedia

Letošní ročník milionářské soutěže Ligy mistrů jde do závěrečné fáze. V druhém semifinálovém utkání mezi Borussií Dortmund a Paris Saint-Germain zvítězil německý celek díky gólu Matse Hummelse ze začátku druhého poločasu.

Borussia si tak po jedenácti letech znovu zahraje o nejprestižnější klubovou trofej pro vítěze Ligy mistrů. A stejně jako v roce 2013 by jejím soupeřem mohl být další německý velkoklub Bayern Mnichov.

Na druhou stranu PSG, která deset let dominuje ve Francouzské lize ani letos na vytoužený ušatý pohár nedosáhne. Její hvězdy v čele s Kylianem Mbappém totiž v celém semifinálvém dvojutkání nevstřelili jedinou branku.

O druhém letošním finalistovi se rozhodne ve středu večer v odvetném utkání mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov. Úvodní duel těchto světových velkoklubů skončil remízou 2:2, takže na horké španělské půdě lze očekávat napínavou a vyrovnanou partii.

Autor: Ota Černý

Související

Harry Kane.
Fotbal Liga mistrů

Prokletí trvá. Zase bez trofeje

Josela dvěma góly zařídil výhru Realu.
Fotbal Liga mistrů

Real se popere o patnáctý trimuf v Lize mistrů

Kylian Mbappé se proti Dortmundu neprosadil.
Fotbal Liga mistrů

Mbappého PSG se vysněná trofej znovu vzdaluje

Vinícius Júnior si připsal dva góly.
Fotbal Liga mistrů

Real vybojoval v Mnichově remízu