pondělí 29. dubna 2024

Brno pronajímá šaliny, má jednu kavárenskou a jednu pro oslavy a večírky

Kdo chce v Brně netradičně oslavit narozeniny, svatbu nebo jinou slavnostnější událost, má novou šanci. Zájemci si totiž můžou pronajmout Party Šalinu nebo Šalina Café.

Party Šalina

Lidé mohou tramvaje využít i k firemním večírkům.
Zdroj: Dopravní podnik města Brna

  • Lidé mohou tramvaje využít i k firemním večírkům.
  • Zdroj: Dopravní podnik města Brna

Speciálně upravenou tramvaj si mohou lidé objednat přes nově zřízené internetové stránky Dopravního podniku města Brna. Party Šalina čítá například výčep, mikrovlnnou troubu, kávovar nebo audiovizuální systém. Pronajmout lze jen samotný vůz, nebo vůz s obsluhou, případně i se speciálně vyškolenou cateringovou agenturou.

„Dříve známá Šalina Pub se vrací, ale ve zcela novém konceptu. Jako Party Šalinu ji nyní sami pronajímáme veřejnosti jako originální místo pro oslavy, firemní akce, svatby, rozlučky se svobodou a další příležitosti. Tramvaj má zvenku i uvnitř zcela nový design a vybavení. Za stejným účelem je možné si objednat i Šalina Café – historickou tramvaj typu 4MT z roku 1954. Náročnou opravou a doplněním vybavení jsme vyslyšeli poptávku veřejnosti po možnosti využití pro tyto účely,“ vysvětlil Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Šalina Café

V Šalina Café nechybí kávovar, lednice, audiovizuální systém, stolky a čalouněné sedačky. Tramvaj typu 4MT dříve v Ústředních dílnách Dopravního podniku města Brna sloužila jako posunovací vůz. Později ji ale zaměstnanci přestavěli ve vůz salónní a tramvaji se začalo říkat kavárenská. Lidé si ji mohli pronajímat od roku 1995, pak ale musel projít rekonstrukcí a nyní opět slouží k pronájmům. „Pronájmem vozů – ať už moderních nebo historických – rozšiřujeme služby pro naše zákazníky a zprostředkováváme jim tak mimořádné zážitky. Věříme, že je to další cesta, jak prohlubovat vztahy s veřejností, propagovat naši činnost a městskou hromadnou dopravu obecně,“ dodal Havránek.

Z Party Šaliny jsou Brňané nadšení. Především z jejího vzhledu. „Jo, ta se povedla,“ okomentoval nový design jeden z facebookových fanoušků. „Konečně MHD, ve které nikomu nebude vadit jídlo a pití,“ pochvaluje si zase jiný.

Jen s cenou mají někteří lidé problém, za hodinový pronájem Party Šaliny zaplatí 4 500 korun bez daně, za hodinovou jízdu v Šalina Café ještě o pětistovku víc. „Pěkná, leč pro obyčejného smrtelníka cenově nedostupná,“ míní jedna z Brňanek.

Autor: Michaela Dočkalová

Související

Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.
Fotbal FNL

Zábranský spojuje sportovní Brno

dálnice D1
Domácí

Rozšíření D1 v Brně bude hotové o dva měsíce dříve

policie
Krimi

V kauze městských bytů v Brně bylo z korupce obviněno šest lidí

profimedia-0858709460
Krimi

Ukrajinec, který zabil Roma, je definitivně nevinný. Jednal v sebeobraně, řekl soud